OneDrive iOS App Uppdaterad med PDF-skanner, Offline-filer och mer

Microsofts mobillagringsklient för iOS har totalt skrivit om idag med nya funktioner som offline-sökning, pappersskanning och utgående länkar. Några av dessa funktioner hittades tidigare i appar som Microsofts egen Office Lens-skanningsprogram. Nu kan du enkelt komma åt dem från OneDrive-appen.

Ny version av OneDrive App för IOS Released

OneDrive-appen stöder iPhone, iPad och iPod Touch, som kräver iOS 9 eller senare och är en ganska stor uppdatering, som kommer runt 215 MB. Användare kan nu välja filer som de vill behålla offline. Du kan redigera offlinefiler, men det kommer inte att ändra onlineversionen av samma fil. Offline stöds även i SharePoint, Microsofts företagshanteringsplattform.

Skanning är också en ny funktion i OneDrive för iOS-användare kan fånga fysiska dokument och spara dem som PDF-filer med en enda sida. Alternativ är också tillgängliga för att beskära, rotera eller ta bort skannade sidor. Microsoft säger att detta borde ge användarna tillräckligt många skäl att bli av med sina gamla flatbäddsskannrar. Jag tror inte att jag kommer att göra det när som helst snart.

Delning och upptäckt får också lite kärlek. OneDrive för iOS låter dig nu tillfälligt dela en fil med någon; så om du behöver samarbeta på ett känsligt dokument utan att permanent ge dem full tillgång kan du nu ge dem tillgång för en viss tid. Tillfälliga länkar är också bra för att dela fotosamlingar. Om du använder OneDrive hemma och arbetar, innehåller en ny personlig vy på fliken Dela under Upptäck förslag till innehåll som du kan hitta relevanta.

Microsoft säger att det kommer att rulla ut de nya funktionerna de närmaste dagarna, så du kanske vill vänta lite innan du kontrollerar App Store för uppdateringar. Den här nya versionen sammanfaller också med 10-årsdagen av OneDrives release. Appen var ursprungligen kallad SkyDrive innan den döptes om på grund av en konflikt med ett annat varumärke med namnet. Dessa nya funktioner är subtil men välkomna ändringar.

Berätta vad du tycker: Är du en fan av OneDrive eller föredrar andra tjänster som Google Drive eller Dropbox?