Samsung Skyll inte för Burnt Galaxy SIII

Förra månaden lade en användare på Boards.IE upp bilder av vad som tycktes vara en bränd upp Samsung Galaxy SIII. Det här inlägget gav upphov till kontrovers över Samsungs senaste flaggskeppsapparat och oroar sig för att det kan hända igen till andra ägare. Men det visar sig att den ursprungliga affischen var ett bedrägeri.

Samsung lade fram ett pressmeddelande förra helgen med bevis på sin oskuld i orsaken till den uppbrända Galaxy SIII. Dessutom antydde den ursprungliga affischen av de brända telefonbilderna "Det uppstod på grund av en stor mängd yttre energi och det fanns inget fel med telefonen." Enligt Samsungs undersökning blev telefonen först skadad av vatten och sedan satt i en mikrovågsugn i ett försök att torka ut det. Tyvärr försökte användarens försök att torka telefonen i mikrovågsugnen bokstavligen och orsaka allvarlig skada på enheten.

Historiens moral, mikrofon inte din telefon och försök sedan skylla tillverkaren för skadan i ett försök att få en gratis ersättning. Samsung Galaxy S III är säkert att använda och kommer inte att tända något i brand.