Ta kontroll över e-post med hjälp av prioritet och stör inte [Outlook Productivity Series]

Även om få kommer att hävda att e-post är ett ovärderligt verktyg för de flesta organisationer, visar allt fler studier att för mycket e-post kan orsaka allvarliga produktivitetsproblem för sina anställda. Minns till exempel det dokument du var tilldelat att skriva, men det tog tre gånger längre än du förväntade dig, eftersom varje gång du fokuserade på det, skulle en ny e-post komma fram i din inkorg. Snarare än att ignorera det, kände du dig tvungen att svara och BANG !! Tio minuter var borta!

För mig händer detta varje 5 minuter vid mitt skrivbord (varför denna artikel tog 3 timmar att skriva), och jag skulle inte bli förvånad om 99% av er ute där har en liknande historia. Därför var jag upphetsad när Microsoft släppte en ny Outlook 2007-plugin som heter: Email Prioritizer.

Microsoft Outlook Email Prioritizer är en Freeware-nedladdning från Microsofts nya OfficeLabs .

I sina ord:

Trött på överbelastning av e-post? Email Prioritizer är utformad för att hjälpa dig hantera överbelastning av e-post med funktionen "stör inte" och e-post ranking. Fungerar med Outlook 2007 som körs på Exchange-servern.

Funktioner:

  • Stör inte knappen - Stoppa emot e-post för angiven period
  • E-postprioriteringar - E-post har en prioritet som är tilldelad utgående från reglerna utanför rutan för att hitta relevanta e-postmeddelanden

Installationen var snabb och enkel:

Första gången du startar Outlook efter installationen av den nya tilläggen, var beredd att vänta några minuter medan den skannar genom ditt e-postmeddelande och tilldelar de olika prioriteringarna.

När Outlook öppnas efter installationen kommer du att märka en ny verktygsfält längst upp i Microsoft Outlook 2007 Klient. Inställningarna är ganska raka framåt. Du kan konfigurera inställningen "Stör ej" i 30-minutersintervall upp till 4 timmar ELLER tills mötet du befinner dig för närvarande (som planerat i din Outlook-kalender.) Dessutom kan du, från verktygsfältet, konfigurera hur din Inkorgen visar e-post baserat på de prioriteringar som tilldelats e-postmeddelandena.

Du kan antingen acceptera standardinställningarna "Prioriteringsregler" eller anpassa dem till dina önskemål genom att klicka på alternativknappen i verktygsfältet Ny e-postprioriterare.

En gång här är det ganska rakt framåt. Justera inställningarna och klicka på OK för att spara.

Jag har använt plug-in på jobbet i några dagar nu. Än så länge är allt bra. Jag använder en annan metod för att prioritera min inkorg, men funktionen "Stör ej" har redan haft en mycket positiv inverkan på mina e-postläsning / skrivbordstidsvanor! MYCKET Groovy Faktum!

8/25/08 Update

I morse fick jag ett automatiskt uppdateringsverktyg för att uppgradera Microsoft Email Prioritizer från V1.0.818.0 till 1.0.820.0. Noterna nämner att uppdateringen är för användare som inte har anslutningar till Exchange-servrar: