Har dina RSS-flöden läs till dig med Auri

Att hålla reda på dina nyheter och webbfeeds via RSS är en stor sak för många människor. Titta bara på reaktionen på stängningen av Google Reader. Medan Feedly är ett bra alternativ, skulle det inte vara trevligt att lyssna på dina flöden när du kör eller ut och om?

Det är där Auri kommer in. Det är ett pågående arbete och kan läsa dina favorit RSS-flöden till dig från din smartphone eller surfplatta. Det kan till och med styras med din röst. Den senare funktionen är ganska begränsad just nu, men jag är säker på att den kommer att förlängas i framtiden.

Det finns andra appar som läser dina webbplatser och nyhetsflöden, men Auri är unikt i det här om du ger dig bra sounding naturliga röster som du kan ändra. Det ger också ger röststyrning så att du enkelt kan styra den medan du är på språng. Plus det är gratis, vilket alltid är en bra sak.

RSS läs till dig

Installera först Auri från Google Play Butik - du kan hitta den här. När det är installerat, hittar du det har ett enkelt gränssnitt med intuitiva kontroller.

Börja med att klicka på Voices-knappen om du inte vill använda standard-text-till-tal-rösten från Android. Appen föreslår, som sett nedan, några bra alternativ som är tillgängliga. Installera dem är enkelt - följ bara instruktionerna på skärmen. Här installerade jag Ivona Voices Amy, eftersom det tenderar att låta mer naturligt. Om du vill ha sort kan du också installera andra röster.

Som standard kommer Auri att erbjuda flera Reddit-ämnen, såväl som flöden av nyhetssajter som CNN. När du klickar på en av dem börjar appen läsa objekt i den till dig, med lite mjuk musik i bakgrunden för en extra atmosfär.

Appen körs i bakgrunden, så du kan göra andra uppgifter medan du lyssnar på nyheterna - till exempel under din dagliga pendling.

Du är inte begränsad till förinställda stationer. Du kan också lägga till ett RSS-flöde, Reddit eller 4chan-kort som du följer. Detta görs genom att klicka på Lägg till-knappen och ange ett namn för det, matningsadressen och ett röstkommando.

Ja, jag sa "röstkommando." Auri kan känna igen några röstkommandon, vilket gör din navigering enklare. Klicka på mikrofonknappen och säg ordet Open, följt av röstkommandot för den station du vill ha och Auri öppnar den för dig.

Efter att jag sa Open Groove - Röstkommandot som jag fogade till RSS-flöde - började Auri läsa artiklar i flödet. Det finns också några andra kommandon tillgängliga, för det mesta för Reddit just nu.

När du vill läsa resten på egen hand klickar du på Öppna inlägg i webbläsare.

Foder kan ordnas men du vill använda knappen Edit, och det finns också en röst trivia funktion. När du börjar det kommer det att fråga dig fem trivia frågor. Då kan du berätta appen om du tror att svaret är A, B eller C (eller säg bara det fulla svaret). Du kan använda trivia utan att röra på din enhet och det kan vara en trevlig tidsfördriv.

Du kan titta på en presentationsvideo för Auri nedan.

">