Så här importerar du iTunes-spellistor till Windows 10 Groove Music

Microsoft har bytt namn på sin Xbox Music-app till Groove Music (ja, inte ett bra namn) i Windows 10. Och en ny uppdatering låter dig enkelt importera dina iTunes-spellistor.

Det här är goda nyheter om du uppgraderar från Windows 7 och vill gräva iTunes och använda Windows 10: s inbyggda musikapp.

Överför iTunes-spellistor Windows 10 Groove Music

Starta Groove Music-appen och gå till Inställningar> Importera iTunes-spellistor .

Kontrollera sedan att du vill importera dina iTunes-spellistor till Groove Music.

Det är allt som finns där. Nu kan du njuta av dina spellistor från iTunes i den inbyggda Music-appen i Windows 10.

En annan ny funktion som läggs till i appen är möjligheten att ändra dess accentfärg för att matcha det du använder i Windows. För att ändra accentfärgen, gå till Inställningar> Anpassning> Färger .

Slå sedan av automatiskt Välj en accentfärg från min bakgrund . Det kommer att föra upp en pall med olika färger du kan välja. I exemplet nedan valde jag en grön nyans, och du kan se accentfärgförändringarna i Groove Music-appen.

Microsoft Music Service

Som en sida är jag inte fan av namnet "Groove Music". Inte så att jag bryr mig mycket om Xbox Music heller, men det vore trevligt om Microsoft kunde komma med riktiga namnkonventioner en gång i taget. Till exempel bör företaget bara kalla det Windows Music eller något enkelt så.

Xbox Music-varumärket har verkligen inte haft en brast av popularitet. Förmodligen eftersom det var mindre än en komplett app när den först lanserades i Windows 8. Även varumärket verkade förvirrande för genomsnittliga Windows-användare (behöver du en Xbox-konsol för att kunna använda den?). Men jag avviker, jag kunde gå på en enorm rant, men kommer att spara det senare för en Unplugged artikel. Vi behöver bara vänta och se vad som händer när Windows 10 officiellt startar, och kanske det kan ta fart.

Självklart vill vi fortfarande höra från dig och vad dina tankar är på namnet och om du använder den som din primära musikspelare. Lämna en kommentar nedan och meddela oss.