Synkronisera din iPhone, iPad eller iPod Touch Wirelessly med iTunes

En av de nya funktionerna i iOS 5 och iTunes 10 är möjligheten att synkronisera enheten trådlöst - bra sorts. Du behöver först ansluta enheten till din dator och kontrollera att den är ansluten till en dockningsstation eller direkt till ett vägguttag.

Först, för bästa resultat, se till att du har den senaste versionen av iTunes (vid skrivningstidpunkten är 10.5.3). Se också till att du har den senaste versionen av iOS 5 som körs på din iDevice. Du måste också ha din dator och enhet på samma nätverk.

Anslut nu din iPad, iPhone eller iPod touch till din Mac eller PC. Här använder jag iTunes för Windows. Klicka på ditt iDevices-namn under Enheter i den vänstra panelen.

Nu bläddra ner under Alternativ och kolla Synkronisera med denna iPod via WiFi. Klicka på Apply.

Anslut nu din iDevice till en Dock eller direkt i väggen. - Det är här du måste använda en tråd igen - vilket gör att processen inte är helt trådlös.

Fotokredit : digitpedia

På din enhet gå till Inställningar >> Allmänt >> iTunes Sync .

Tryck sedan på Synkronisera nu för att starta synkroniseringsprocessen.

Du ser en serie skärmar medan din iDevice synkroniseras med iTunes.

Du kan också övervaka synkroniseringsprocessen på iTunes.

Helt klar. Den tid det tar varierar beroende på hastigheten på ditt nätverk och hur mycket data du synkroniserar.

Även om processen inte är helt trådlös fungerar det bra om du sällan kopplar din iDevice till din dator. Dessutom kan du synkronisera din iDevice med iTunes var som helst i huset, så länge du är i samma nätverk.

Den andra grooviga saken om Wireless Sync är att du kan fortsätta använda din iDevice och / eller iTunes - synkroniseringen fortsätter i bakgrunden.