Ta en tur genom nya Microsoft Bing Maps Beta [groovyNews]

Google brukar ta platsen när det gäller kartor. Men idag ger Microsoft dem en löpning för sina pengar, eller åtminstone försöker hålla sig relevanta i "kartor" -utrymmet.

Tidigt idag släppte Microsoft en ny Bing Maps Beta, lever för offentlig användning. Denna uppdateringspaket i funktioner som de hoppas kommer att fånga användarna. Men upphetsad kan du vara innan du hoppa in, du måste se till att din webbläsare stöder Microsoft Silverlight eftersom den här nya Microsoft Flash-konkurrenten är den som driver den nya Maps-appen.

Första tankar

Bing Maps har en ny välkommen sidfält; Nu kommer du att hälsas av lokal väderinformation, lokala foton och lokala fotosynter. Om du klickar på knappen Visa fler appar på programfältet kommer du att få en stor lista över nya kartprogram som Bing har introducerat . De nya applikationerna sträcker sig från en geografisk Twitter-sökmotor till en Live Traffic Cams. Min favorit är fortfarande den ursprungliga aktuella trafikkartan .

De andra huvuduppdateringarna jag har märkt är en mycket smidig zoom, rullning (tack vare Silverlight) och en automatisk funktion som växlar till bästa kartstil när du zoomar.

Sammantaget innehåller Bing Maps Beta fyra olika alternativ för bläddringskartor, inklusive funktionen Automatisk som väljer den bästa kartan för din zoomnivå. Fåglarna- kartan är en av mina favoriter, som hittills inte är tillgänglig i Google Maps.

Nästa upp på navigeringspanelen är Streetside- läget, Microsofts svar på Googles Streetview. Efter att ha undersökt gatorna, verkar det som om Microsoft har en bättre bildkvalitet som dess konkurrent och igen, utnyttjar Silverlight, rullningen och zoomen är också mycket smidigare på minikartan. Det fanns vissa glitches på prestanda när du reser längs vägen, eftersom många av de polygoner som genererades från 3D-bilderna tog extra tid att ladda. Vi ser om det här blir fixat efter beta. Om du råkar se folk gå nerför trottoaren när du utforskar Streetside, så kommer du märka att deras ansikten är alla suddiga. Microsoft har gjort detta för att skydda privatlivet, precis som Google Maps redan har implementerat.

Nackdelen med Bing Streetside-läge - den har inte nära bilderna i Google StreetView. Om du är nyfiken precis där allt Microsoft har mappat, klicka på gatustatusknappen och leta efter de blå konturerna.

Google Maps US StreetView-täckning i blått

Bing Maps StreetSide-täckning i blått

Från en täckningssynpunkt, ja det finns ingen jämförelse (förutom BING Maps StreetSide är endast USA för tillfället.)

En annan groovy funktion som finns i flygbilden (Sök efter de gröna markörerna) är integrationen av Bing Maps och Microsoft Photosynth.

Photosynth är en teknik som introduceras av Microsoft som tillåter användare att samarbeta flera vinklade foton från en enda händelse för att skapa sin egen gatuvy. Rotationen av bilden beror på antalet bilder och vinklar som användarna tar, men igenkännandeprogrammet låter dig rotera runt en bild. Det är inte precis Streetside view, men det behöver inte heller ett mobilkamera fordon. Ärligt talat är det en av de grooviest saker som Microsoft har gjort på länge. Jag är glad att de har integrerat den i deras Maps-programvara!

Hört nog? Testa de nya Bing-kartorna själv! Vi skulle gärna höra några kommentarer eller frågor du kanske har nedan eller i groovy community.