Det smala sättet att avlägsna Stödja en iPhone eller iPad

Till dess att Apple gör vissa ändringar i iOS, kan du inte fjärrstyra eller kontrollera en vanlig iPhone eller iPad. När du ger fjärrstöd på en iPhone eller iPad, gör det det mycket svårare. Du kan inte se vad som händer. Med vissa funktioner i Yosemite och iOS kan du arbeta runt några av dessa begränsningar. Och om du har en dator, en äldre Mac eller en iOS-enhet, visar vi dig hur du får fjärrstöd på de här enheterna.

Det enkla sättet-önskat systemkrav:

För det här tricket till jobbet måste personen med iOS-enheten ha en Mac som kör Yosemite och en iPhone eller iPad som använder ett Lightning-kontakt (inte 30-polig kontakt.) Enheten måste köra iOS 8 eller högre. Vi ringer det som värd - det är den enhet du stöder.

Om du är på en Mac som kör Yosemite, så är det bara en av dina behov. Båda måste känna till Apple-id som är associerat med iMessage på dina enheter.

Steg 1: Starta Quicktime Player och sätt dem i iPhone eller iPad

Quicktime Player i Yosemite kan spegla (och spela in) skärmen på en iOS 8-enhet med ett blixtkontakt. När den person du hjälper till kopplar iOS-enheten till Mac, öppnar du QuickTime Player och väljer Ny filminspelning från Arkivmenyn.

Klicka sedan på pilen bredvid den röda inspelningsknappen och välj iPhone eller iPad som kameran. För det första är det inte meningslöst. Du vill inte ha kameran på iPhone; du vill ha skärmen. Apple kan förklara det bättre i en senare version av QuickTime Player, men för nu fungerar det. När den person du hjälper hjälper det här visas iPhone-skärmen på Mac. De behöver inte spela in skärmen, men inspelningen kan hjälpa dem i framtiden.

Steg 2: Fjärrkontroll till Mac

Om du är på Mac med Yosemite, gå till appen Meddelanden och skicka dem en iMessage. När du har kontaktat dig klickar du på Detaljer och sedan ikonen för skärmdelning. Därifrån väljer du Ask att dela skärm . Nu kan du fjärranslutna Mac och iOS-skärmen speglad på den Mac. Du kan inte styra iPhone, men du kan se vad de gör och förklara för dem eventuella korrigeringar eller förslag.

En lite hårdare: Äldre Mac, Windows eller äldre IOS-enhet?

Steg 1: Mirror Skärmen till en Mac eller PC

Denna konfiguration lägger till några steg, men konceptet är detsamma. Sedan iOS 7 stödde Apple spegling av skärmen till Airplay-kompatibla enheter. Om personen du hjälper inte har en Mac måste de ladda ner Reflector 2 av AirSquirrels. Med det här programmet kan du spegla en iOS-enhet till en stationär dator (Mac eller PC) AirSquirrels har en sju dagars provning, vilket är perfekt för en engångs support session.

Efter att de har installerat Reflector, går de till iOS-kontrollcentralen (svep upp från botten.) På Airplay-ikonen, välj dem namnet på datorn och sätt på Mirroring. AirSquirrels har en bra supportsida om hur man använder programmet för att spegla iOS.

Steg 2: Fjärrkontroll Mac eller PC

Vårt favorit fjärrkontrollprogram är Join.me. Det är gratis och enkelt att använda. Ett annat alternativ är Teamviewer. Både du och den person du hjälper måste köra samma program. När du väl har gjort det är konceptet detsamma som tidigare. Du kommer att se deras dator på distans och se iOS-skärmen speglad. Med det här alternativet kommer du förmodligen inte att spela in sessionen, så ta dem noggranna anteckningar.

IOS är ganska enkelt för de flesta, så du behöver inte göra det för ofta. Vanligtvis har jag gjort denna typ av support för att hjälpa till med förvirring att konfigurera e-postkonton eller Apple-ID.