Android: Trust Go Mobile Security App

Tidigare den här månaden körde vi en serie som täckte de mest populära gratis Android Security-programmen, och jämförde dem sedan för att se vilken som var bäst. TrustGo Antivirus var en app som vi förbisede vid den tiden och efter att ha testat det, fann jag att det är bättre än många av konkurrenterna. Appen körs smidigt, har inga obehagliga överraskningar för betalmur och har inbyggda systemverktyg.

Så, vilka funktioner erbjuder TrustGo Mobile Security till användare? Här är listan:

  • Antivirus Scanner
  • Systemhanteraren
  • Webbläsningsskydd
  • Appbehörighetshanteraren (endast läs)
  • Säkerhetskopiering av data
  • Saknad Enhetsåterställning och Fjärrtork
  • Sökhistorik Clearing
  • Certifierade Säkra Apps

Nedan följer vi igenom och analyserar varje funktion.

Antivirus App Security Scanner

TrustGos antivirus / säkerhetsskanner är vad du kan förvänta dig på Android. Det skannar apps, alla appar och inget annat än appar. Det här är den trend jag har sett i alla Android-säkerhetspaket. Självklart har det inte förekommit många rapporter om att Android-filsystemet är infekterat, så det kan inte vara nödvändigt att skanna det. De vanligaste infektionerna kommer från användare som laddar ner skadliga appar. Men Google har knäckt på dem på Play Android Market med en egen virusskanner. Så om du frågar mig, så länge du håller dig med att ladda ner appar från Google Play-marknaden (eller Amazon) så är en Android-appskanner bara ett extra avlopp på batteriet. Appen har en schemaläggningsskanner som kan hjälpa till med batteriförlust genom att bara skanna telefonen på natten. när du kommer att sova med telefonen ansluten till laddaren.

Systemhantering och datasäkerhetskopiering

Systemhanteraren innehåller en Apphanterare och en Monitor-modul. Apphanteraren är ungefär samma sak som du ser i lager Android-gränssnittet, men det är trevligt att ha allt-i-ett här. Monitor-modulen låter dig hålla koll på hur mycket data du använder varje månad, vad använder du hela batteriet och hur mycket minne din telefon använder. Jag gillar att du låter dig döda alla dina bakgrundsappar och frigöra minne.

Jag gillar inte att dataskärmen inte stöder decimaler i mängden GB. Det betyder att om jag har en datakåpa på 2, 5 GB måste jag först konvertera den till MB och ange sedan den. En sådan omvandling kan vara en smärta för alla utan en kalkylator och kunskap om hur många MB som finns i en GB. Till exempel 2, 5 GB = 2560 MB. Det är inte en stor sak, men det är en av de små detaljerna som inte skulle vara svåra att fixa. Skärmen avbryter inte data på din enhet när du når gränsen. Den meddelar dig bara om du närmar dig locket när du når 90% av den månatliga kvoten.

Data Backups-systemet fungerar ganska bra. Det kommer att säkerhetskopiera kontakter, textmeddelanden (SMS) och samtalshistorik. Detta kommer förmodligen att vara min go-to app för att säkerhetskopiera alla tre av dessa innan du blinkar telefonen till ett nytt rum, eller byter till en ny telefon. TrustGo har en bra integritetspolicy i användarvillkoren där den lovar att de data du säkerhetskopierar är krypterad och aldrig delas (om inte annat krävs enligt lag etc.). Det kommer inte att säkerhetskopiera bildmeddelanden, men det krypterar alla dina data med AES 256-bitars över HTTPS. För närvarande stöder TrustGo obegränsad säkerhetskopiering av data, men det kan ändras när Jerry Yang, VP för Engineering, uppgav att de kanske behöver "Ställ in en gräns i framtiden när vi lägger till nya objekt som användare kan säkerhetskopiera."

Säkert webbsökning, säker Google Play Browsing?

TrustGO har en intressant funktion som jag inte har sett i andra Android-säkerhetsappar. Det ger en buffert mellan dig och Google Play Android Market med dess appsökningsfunktionalitet. När du använder den för att söka efter en app visas den gröna "Certified" texten bredvid några av programmen. De med certifierad logotyp har testats av TrustGo och anses vara helt säkra att ladda ner. Men det rankar inte appar baserat på integritetsinflytande där en app kan spåra dina personuppgifter. Så allmänt är det bara en proaktiv antivirusskanner för Google Play-marknaden.

Funktionen Säker webbbläddring fungerar med standardwebbläsaren i Android och kontrollerar varje webbadress du besöker mot en databas med webbplatser som är kända för att försöka infektera din telefon med skadliga program eller stjäl konto lösenord. För att testa det kan du prova att besöka:

 http://quiereshabbocreditos.mejorforo.net 

från din Android-telefon.

Android tillståndsrapport

Privacy Guard gör inte mycket. Det visar bara vilka behörigheter som ges till varje app du har installerat på din Android-telefon. Appar kategoriseras baserat på vilka rättigheter de har beviljat. Efter att ha tittat igenom det kan jag inte låta bli att känna mig lite paranoid att ett dussin olika appar har tillgång till min kontaktlista.

Självskydd och Search History Eraser

På skärmen för appinställningar kan du ställa in TrustGo som enhetsadministratör. Det betyder att appen inte kan avinstalleras tills den tas bort som enhetsadministratör. Det betyder också att appen kan utföra fabriksåterställningar på din telefon eller ändra lösenordsskärmen. Jag märkte att funktionen för fjärransluten telefonlås inte fungerar så bra om du inte aktiverar TrustGo som enhetsadministratör. Utan förstärkningsbehörigheten tillåter det normala fjärrlåset fortfarande en telefontracker att komma till startskärmen och anmälningsfältet.

Knappen Rensa sökhistorik är bara en bra bonusfunktion som appen har - tillgänglig endast i inställningsmenyn.

Saknad Device Recovery

Det här är min favoritfunktion i alla Android-säkerhetsprogram. Det är helt enkelt ett måste för alla Android-telefoner. Om du inte har den här inställningen på din telefon måste du hämta det, oavsett vilken app du använder för att ställa in den. TrustGoys Device Protection-funktion låter dig logga in på sin webbplats och få tillgång till telefonens exakta plats. För noggrann platspositionering kräver det dock att den interna GPS alltid är kvar. Det här kan vara en batteriluftare, och det finns ingen fjärransluten metod för att aktivera GPS på TrustGo.

Nedan visas en skärmdump av den saknade enhetshanteraren på TrustGo-webbplatsen. Om GPS är aktiverad kommer det att hämta dina exakta koordinater på en Google Map. Det kan också låsa upp telefonen, låsa ett larm eller utföra en fabriksåterställning.

Dold kamera

Tyvärr kunde jag inte få funktionen Candid Camera att fungera på min SPH-D710 (Samsung Galaxy II Epic Touch). Det ska dock fungera på de flesta andra telefoner. Metoden som den använder som beskrivs är en gång telefonen är låst, om någon går in i en felaktig upplåsningskod 3 gånger, kommer den sedan att använda den främre kameran för att snäppa en bild av försökskretsen. Medan denna funktion är användbar under den ideala omständigheten att en telefonsjuv skulle göra det, skulle jag mycket föredra att det skulle hända vid det första upplåsningsförsöket. Eller ännu bättre, lägg till ett fjärrkommando så att bilder kan tas av telefonens ägare.

">

Övergripande TrustGo är en solid Android-säkerhetsapp. Även om jag gillar det har det sätt att gå innan den kan tävla med den bästa gratis Android anti-virus-appen när det gäller funktioner och återställning av enheter. Men eftersom det är så lätt att installera och använda, skulle jag rekommendera TrustGo till någon med en Android-telefon som kanske inte är tillräckligt kunnig för några av de mer avancerade alternativen. Trots att jag är ledig, skulle jag fortfarande ranka den högre än nästan alla betalda alternativ som finns tillgängliga på marknaden när det gäller funktioner, användarvänlighet och prestanda.