CISPA-liknande Cyber ​​Security Bill Kommer till omröstning i US Senate Soon

Du kanske har märkt internet blackout dagen tillbaka den 18 januari när över 7 000 webbplatser gick mörka i protest mot den föreslagna SOPA (Stop Online Piracy Act). Nyligen har en annan form av lagstiftning uppstått, som samtidigt är kontroversiell, skiljer sig från SOPA på flera sätt. Den här heter CISPA.

Om du inte har hört talas om CISPA (Cyber ​​Intelligence Sharing and Protection Act) är det en proposition som gör det möjligt för privata företag att lagligt dela data med de amerikanska regeringarna mycket lättare. Räkningen passerade kongressen men hotades med en veto från Obama-administrationen och gav inte mycket stöd i senaten. Som ett resultat har senaten skapat proposition s.2105 med titeln Cyber ​​Security Act (CSA).

Vad betyder det här? Villkoren i den sammanslagna räkningen är för tvetydiga för att vara helt säker på hur det kommer att tolkas. Men många, som senare Ron Wyden, tror att "dessa räkningar kommer att uppmuntra utvecklingen av en cybersäkerhetsindustri som vinst från rädsla och vars valuta är amerikaners privata data". Enligt ACLU (som skrev en lättfattad översikt angående hur räkningen påverkar sekretess) säger att denna proposition "skapar ett undantag från varje lag om integritetsskydd på böckerna så att företag som håller vår känsliga personuppgifter kan dela den med regeringen, inklusive eventuellt militären."

Som en reaktion på den nya fakturan har flera konsumentmedvetenhetsgrupper och en stor del av Reddit och Facebook-gruppen gått ihop för att skapa en webbplats som heter Privacy is Awesome. Den här webbplatsen innehåller en stegvis guide om hur man proaktivt motsätter sig CSA-fakturan genom att kontakta statliga senatörer som för närvarande är listade som att vara till fördel för det. Enligt Privacy är Awesome, förväntas omröstningen gå igenom senaten någon gång i början av juni.

I ytterligare svar på räkningar som SOPA, CISPA och CSA har vissa aktivister av sådana räkningar samarbetat för att skapa en ny webbplats som kommer att fungera som en "Bat-Signal för Internet." Reddit grundare Alexis Ohanian, liksom förespråksgruppen, Fight for the Future, och Cloudflare är bland grundarna av deras föreslagna "Internet Defense League".

Den här nya organisationen syftar till att samla olika webbplatser och individer över hela världen i ett försök att försvara sig mot dåliga internetlagar och monopol. När en sådan lag eller fara kommer i sikte "kommer ligan att be medlemmarna att sända en handling. (Säg, ett framstående meddelande som ber alla att ringa till sina valda ledare.) "