Få tillgång till snabbmeddelandeclientklienter - Yahoo! -Google-MSN

Lätt och bekvämt! Det är det jag gillar mest om webbklientsbaserade direktmeddelanden (IM) från MSN, Google och Yahoo !. Det spelar ingen roll om du är på jobbet, ett vännerhus eller en kiosk - under de flesta omständigheter om du har tillgång till en webbläsare kan du logga in på din favorit Instant Messenger-klient och chatta iväg!

Även om Microsoft MSN-klienten har varit den längsta, Yahoo! och Google har båda jobbat hårt för att fånga och överträffa vad Microsoft erbjuder i det här utrymmet. Låt oss ta en titt på vad jag kunde grava upp.

MSN Web Messenger

Som tidigare nämnts har MSN Web Messenger-tjänsten funnits i flera år. Det är en SOLID-klient som jag fortfarande använder dagligen (tillåter mig att chatta med mig medan du arbetar i datacentret.) Jag började förmodligen använda den igen 2002 eller 2003 när jag slutade använda ICQ (Sorry AOL.)

MSN-tjänsten har överraskande inte ändrats i flera år. Jag är säker på att det kommer en LIVE-version snart, men när jag skrev den här artikeln kunde jag inte hitta den. Förhoppningsvis, om de någonsin uppgraderar det, lägger de till kompatibilitet för andra webbläsare. Idag stöder MSN Web Messenger-klienten bara IE och Firefox.

Live Mobile Instant Messenger

Även om det inte var så bra, har Microsoft en Instant Messenger-klient för iPhone och andra mobila enheter som telefoner. Som jag sa är det inte perfekt, men det fungerar om du är i en nypa. Google Talk-versionen är mycket bättre.

Google Talk - Google webbaserad snabbklientklient

Googles webbbaserade IM-klient är från Google Talk-familjen av produkter. Nu beviljas, är alla nu förmodligen redan medvetna om att du kan få tillgång till webbaserad chat inom GMAIL. Jag anser emellertid att det är viktigt att notera att du inte behöver vara en GMAIL-användare för att få den webbaserade chatten att fungera. På en nackdel ... krävs det att FLASH 8 eller senare fungerar. Tyvärr har inte alla system, servrar eller företagens skrivbord FLASH, och om du inte har administratörsrättigheter på en låda kan du vara död i vattnet på grund av detta (Airport Kiosk, etc.) Som sagt, nästan ALL system dessa dagar har Flash men ...

Google Mobile Instant Messenger

Google Talk för iPhone är verkligen fantastiskt. Det fungerar riktigt bra. Det här var min favorit mobil / iPhone-baserade IM-klient mellan de stora 3. Google Talk för iPhone är så bra att det nästan känns som en inbyggd app. Kan inte säga tillräckligt bra saker om detta. Microsoft och Yahoo! har en lång väg att gå för att komma in här. Tyvärr faller Google-historiken för alla mobila telefoner än iPhone. Söka runt (vid den tiden jag skrev den här artikeln) kunde jag hitta någon Native Mobile IM-klient. Om Google släpper ut någonting i framtiden kommer du förmodligen att hitta den på Googles mobila webbplats. Jag kommer att titta på det från tid till annan och uppdatera den här artikeln om GooG släpper ut någonting.

Yahoo! Messenger för webben (beta)

Jag hittade den webbaserade Yahoo! Messenger idag (vilket är vad som motiverade mig att skriva den här artikeln / recensionen) och överraskande provade Yahoo! Messenger-tjänsten för första gången. Det krävs att Flash 9.0 eller senare installeras för att kunna använda det. (Det är därför jag har listat det senast i den här artikeln.) När jag loggat in, var klienten mycket jämn och funktionell.

Om Flash 9-installationen inte var ett krav, kanske jag har betygsatt det först. Tyvärr, på grund av Flash-kravet kan min iPhone inte använda den.

Tips! Skriv bara web.im i din webbläsare för att starta Yahoo! IM-webbläsarklient

Yahoo! Mobile Instant Messenger

Även om det är lättare att hitta än Microsoft Live IM for Mobile, som Microsoft-tjänsten, Yahoo! IM-tjänsten är nära värdelös. Personligen skulle jag inte bry mig.

Ganska GROOVY saker om du frågar mig. För mig gillar jag MSN Web Messenger och GMAIL-Talk för min iPhone.

Men MrGroove, varför inte bara använda de otaliga webbläsarbaserade proxitjänsterna för dessa direktmeddelandenstjänster?

Jag vet att flera av dig undrar det här, så låt oss bara få det ur vägen. Personligen är jag en mycket konservativ geek när det gäller integritets- och informationssäkerhet. Jag "knappt" litar på Microsoft, Google och Yahoo! tillräckligt för att använda dessa tjänster i första hand. Det sista jag vill ha är en del uppstart från Jamaica eller något annat tredje jordbruk / arkivering / sälja min personliga information och konversationer. ENKEL säkerhetsrisk om du frågar mig.

Tankar? Hålla med? Instämmer inte alls? Vilken tjänst är din favorit? Missade jag din favorit?

Taggar: Yahoo Messenger, MSN-Web-Messenger, Google Talk, Instant Message, IM, iPhone