Skype-annonser, som snart kommer till en stationär klient i närheten av dig

Skype sätter upp för sitt offentliga IPO-erbjudande, och det betyder att det blir så lönsamt som möjligt. Som ett resultat kommer den här veckan att börja visa annonser i fliken Hem på sin stationära klient. Om du inte använder Skype för Windows så kommer du inte att se nämnda annonser. Skype nämnde att de kan flytta annonser till sina andra plattformar också.

När det gäller användningen har Skype stigit i stadig takt sedan början av 2010. I februari var deras senaste rekord 29 miljoner användare inloggade samtidigt i tjänsten, och nu har de 670 + miljoner registrerade användare. Men bara 9 miljoner av dem är vanliga betalande kunder. Så, med mycket av vad Skype erbjuder de ger bort gratis.

För kunder som betalar automatiskt återkommande cykler varje månad, kan annonser givetvis orsaka lite förakt. En liknande effekt uppstod när Hulu lanserade sin premium service och många kände att om de betalade en månadsavgift att det inte fanns någon ursäkt för att bli bombarderad av samma mängd annonser som gratisanvändare. Bara tiden kommer att berätta hur Skype-användare kommer att reagera, men vi gissar de flesta kommer inte att tänka på. Detta beror på att Skype har lovat att annonserna kommer att vara diskreta:

Annonserna avbryter inte din Skype-upplevelse. Du kommer inte plötsligt se irriterande popup-annonser eller prickiga bannerannonser i mitten av konversationer.

För den första reklamprovningen kommer de bara att visas i USA, Storbritannien och Tyskland. Men förvänta dig att se dem på andra ställen snart, förutsatt att de fungerar bra.