Inbyggda Windows Verktyg som är glömda om

Windows-användare känner till de inbyggda Windows-verktygen som framträdande visas i operativsystemet, men det finns massor av verktyg under huven som du kanske inte är medveten om.

Det finns många verktyg tillgängliga under huven i Windows 7 och även nya verktyg finns i Windows 8 som Hyper-V (omfattas nedan), lagringsutrymmen, aktivitetsfält i Windows 8.1, uppdatering 1, filkopiering och mycket mer. Här är en titt på några Windows-verktyg som ofta förbises.

Skapa en energieffektivitetsrapport

Tänk på att din bärbara dator batteriet är slut på juice snabbare än det borde? Med Windows kan du köra en energieffektivitetsrapport så att du vet vad som hyser strömmen, och det ger förslag på att optimera din bärbara datorns prestanda.

Öppna kommandotolken som administratör och kör: powercfg -energy och vänta medan Windows analyserar ditt system. Kör sedan: energy-report.html för att få en lättläst rapport.

För mer, läs vår artikel om hur du kör en Windows-effektivitetsrapport - det här fungerar detsamma för både Windows 7 och 8.

Använd BitLocker för att kryptera din hårddisk

Observera att när du krypterar din lokala hårddisk eller SSD kan den sakta ner prestanda.

Läs vår artikel om hur du använder BitLocker för att aktivera fullständig diskkryptering. Om du har en bärbar flash-enhet som du vill kryptera kan du använda BitLocker för det också.

Problemsteg inspelare (PSR)

Det här fina felsökningsverktyget introducerades ursprungligen i Windows 7 och finns även i Windows 8.1. Om du har problem på din dator med ett program, ett felmeddelande eller behöver hjälp med allt på din skärm, är PSR ett enkelt verktyg som kan hjälpa dig och ditt IT-stöd. Det kommer att skapa en HTML-sidovy av dina åtgärder så att din datorstödsperson kommer att se exakt vad du gör.

  • Använd PSR i Windows 7
  • Använd PSR i Windows 8

Använd Aktivitetsschemaläggare för att automatisera allt

Task Scheduler i Windows kan du automatisera nästan allt på din dator. Du kan ställa in scheman för att köra Windows-verktyg som Diskoprydning eller ställa in det för att köra ditt favoritprogram eller rengöringsverktyg som CCleaner.

Du kan ställa in det för att köra tråkiga underhållsuppgifter och också ha kul med det, kolla in listan nedan för några förslag på vad du kan göra med Task Scheduler.

  • Gör Disk Cleanup Kör automatiskt
  • Vänd datorn till ultimat väckarklocka, vakna till filmer eller musik
  • Gör Ninite automatiskt uppdatera program
  • Utlös en händelse när Internetanslutningen sjunker
  • Schemalägg regelbundna skanningar med Windows Defender
  • Avbryt Planerade uppgifter du har skapat

Använd Hyper-V för virtuella maskiner på Windows 8.x

Detta är en ny funktion i pro versionen av Windows 8 som ursprungligen ingår i Server 2008. Det är mer av ett kraftverktyg än vad som helst. Om du vill skapa VM för att köra Linux eller äldre versioner av Windows, skulle jag bara använda VirtualBox. Men om du verkligen vill geek ut och installera virtuella maskiner på din Windows 8.1-låda, kan du.

Det första du behöver göra är att kontrollera om din dator kan köra Hyper-V. Om det kan, är det nästa som du vill titta på hur du aktiverar Hyper-V-funktionen. Om allt är bra att gå, kolla in vår artikel om hur du skapar en virtuell maskin med Hyper-V.

Och du då? Har du ett favorit inbyggt Windows-verktyg som aldrig blir kär? Lämna en kommentar nedan och berätta om det!