Nokia 808 PureView slår USA idag - vi tänker ...

Nokia 808 PureView, den bästa kameratelefonen på marknaden (åtminstone där megapixlar är berörda) kommer att göra det debut idag på den amerikanska marknaden. Varför är det här intressant .... Jag har 41 skäl miljoner skäl!

OK, inte exatly 41 miljoner skäl, men Nokia 808 Pureview ÄR intressant för de flesta geeks och kamerans entusiaster på grund av sin 41 megapixel kamera den sportar. Och nej - det är inte ett typsnitt. 41 megapixlar!

Enligt källor bör Nokia meddela sig senast i eftermiddag någon gång. Samma källor säger att företaget har föreslagit något relaterat till megapixel-ish-telefonen sedan igår i en kryptisk post på sitt officiella Facebook-konto så det ser ut att det äntligen kommer att falla.

En udda sak om telefonen (annan än den galna kameran) är att även om Nokia går all-in med Windows Phone OS (ett operativsystem som förutsägs kommer att växa mycket i framtiden), kör det Symbian. Va? Ja, vi trodde att det var dött också. Men eftersom telefonen har funnits lite och redan säljs i Europa och Asien, är det meningsfullt.

Men ärligt talat kommer folk inte att köpa den här mobiltelefonen för operativsystemet eller för dess utseende för den delen - det är ganska skrymmande. Det är en telefon du kommer att köpa för kameran, en jättestor 41 megapixel en . När det gäller megapixlar är det den bästa kameran du hittar i en telefon för tillfället.

Vad som är intressant är att PureView också är tillgänglig för förbeställning i Storbritannien på Amazon.co.uk för nära 500 brittiska pund (vilket är cirka 782 USD). Ingenting på vad priset kommer att vara i USA men med en kamera så kommer det inte att bli billigt.