Dela någon sång med kort URL med Tinysong [groovyReview]

Med den snabba ökningen av Twitter har vi sett att kortförkortningstjänster blir vanligare än att textmeddelanden någonsin kunde ha tagit dem. Nyligen har vi granskat en webben för musikströmmar, Grooveshark, och de tillhandahåller nu ett verktyg för att dela din favoritmusik i tweet-vänliga webbadresser.

Precis som Twitter är Tinysong lätt att använda och mycket minimalistisk i design. Besök http://www.tinysong.com/ och skriv in den sång eller artist som du vill ha en låtlänk till.

När du har skrivit in ett låtnamn och utför en sökning ser du alla tillgängliga resultat. Till exempel kommer en sökning efter "Taylor Swift" att visa alla låtar av henne, men för att se dem alla måste du klicka på + Fler resultat. När du väl har hittat en låt du letar efter, klicka på Dela .

På delningssidan får du en kort URL som du kan klistra in nästan var som helst för att låta folk snabbt höra din låt. För enkelhets skyld finns det också några märken för officiella sociala nätverk, Twitter, Facebook, Stumbleupon etc.

.

När någon klickar på din Tinysong-länk tar den dem direkt till Grooveshark och börjar direkt strömma sången. Var försiktig men om dina vänner har en långsam internetanslutning eftersom Grooveshark fungerar bäst med höghastighetsbredband.

Tankar, frågor? Lämna en kommentar nedan! Du kanske också vill gå med i diskussionen i det tekniska supportforumet för gratis community!