Vad är ett RSS-flöde och hur eller varför pratar jag om dem?

Prenumerera! Bra! Um ... Hur? RSS Vad HECK IS THAT och varför vill alla webbplatser på Internet att jag ska prenumerera på deras RSS-flöde ???

Om du är som jag, första gången jag såg RSS, blev jag lite förvirrad. Nu beviljades, det var några år tillbaka, och tyvärr var det lite information jag kunde hitta om ämnet. Slutligen ändrade jag mig själv och ärligt, mina webbsurfingvanor ändras för alltid (allvarligt på ett bra sätt). Nu, som de flesta Geeks, trodde jag att alla visste vad ett RSS-flöde var tills jag fick ett mail från en läsare här på :

Hej - bra sajt! Jag undrade hur jag prenumererar på ditt RSS-flöde? När jag klickar på RSS allt som kommer upp är html-koden; ska jag kopiera och klistra in någonstans? Försöker lära sig vad RSS är och hur och varför av det - har du en artikel?

Så, låt oss få rätt till det!

Vad betyder inledningarna RSS?

RSS- initialerna står för - " Really Simple Syndication " eller om du är en gammal timer, " Rich Site Summary ." RSS är en standardspråk för Internet som liknar HTML. Jag vet ... Inte väldigt spännande.

Vad är ett RSS-flöde?

Den mest grundläggande definitionen av ett RSS-flöde är ett nyhetsflöde . Det kan också vara mycket mer än det, men det är mest grundläggande / vanlig form - ett RSS-flöde är i grunden en väg för en webbutgivare att varna deras vanliga läsare att det nya innehållet är tillgängligt på deras hemsida.

Vanligtvis kommer ett RSS-flöde att innehålla de bara de första styckena i de senaste 15-20 publicerade artiklarna / bloggen / hur-till-artiklarna. Nedre delen av varje postöversikt kommer att vara en länk som läsaren kan klicka på om de tycker att artikeln låter intressant.

Varför ska jag prenumerera på ett RSS-flöde?

RSS-flöden är ett " riktigt " trevligt sätt att "snabbt" och enkelt övervaka din favoritwebbplats (er) för nya artiklar eller nyheter, typiskt med "0" -annonser. Om RSS-sammanfattningsartikeln ser intressant ut kan du klicka på länken och din webbläsare öppnas och tar dig direkt till artikeln. Nyhetsinformationen levereras till DIG. Du behöver inte gå ut och surfa på Internet och leta efter nyheter du kan hitta intressanta.

Med RSS-flöden, prenumererar du bara på dina favoritwebbplatser och låter flödena komma till dig på ett och samma ställe!

Hur registrerar jag mig för ett RSS-flöde?

En RSS-läsare krävs för att prenumerera och läsa ett RSS-flöde. Som vår -läsare hittade, om du klickar på ett RSS-flöde från din webbläsare som vårt flöde här på - http://feeds./ kan det hända att det ser ut som en massa webbkod. Undantaget från denna regel är om du använder en modern webbläsare som Internet Explorer 7. + eller Firefox 3. +. Både IE och Firefox har inbyggda RSS-läsare. Personligen finner jag emellertid att båda inte är så praktiska. När du väl hittar en RSS-läsare du gillar, kopiera bara RSS-flödesadressen / Adress och klistra in den i din RSS-läsare.

När jag hittar en webbplats jag tycker om, hittar jag RSS-flödet. Jag klickar sedan RIGHT på länken och klicka på Kopiera länkplats. Jag klistrar sedan in länken i min RSS-läsare.

När du har provat det, hittar du det enkelt.

Vilken RSS-läsare rekommenderar du?

Du har två alternativ. Du kan antingen installera en RSS-läsare på din dator ELLER, använda en onlinetjänst. Online-tjänster är oftast mer praktiska (du kan komma åt dem från vilken dator som helst med Internetanslutning), och de tar inte upp några resurser på vår dator. Lokalt installerade RSS-läsare är också användbara eftersom du inte behöver vara online för att granska dina prenumerationer. Jag har funnit att de vanligtvis har fler funktioner och integration med webbläsare / det lokala operativsystemet. Personligen använder jag båda.

Gratis Online RSS-läsare jag har använt

 • Google Reader - Gratis, Enkel, Massor av funktioner, Ingen registrering om du redan har ett GMAIL-konto
 • BlogLines Reader - Gratis, enkla, bra funktioner. Jag släppte det när jag hittade Google Reader.
 • FeedReader - Har aldrig använt den här ... men jag ser det väldigt mycket.
 • NewsGator - Har aldrig använt den här ... men jag ser det väldigt mycket.
 • RSS Bandit - Har aldrig använt den här ... men jag ser det väldigt mycket.

Gratis lokalt installerade RSS-läsare jag har använt

 • OMEA Reader - Gratis, Massor av funktioner. Den här jag använder.
 • SharpReader - Gratis, väldigt lätt. Jag använde detta för år, men utvecklaren slutade uppdatera den, så jag flyttade till OMEA. Det är en kvalitetsprodukt men saknar de senaste klockorna och visselpiporna jag använder med OMEA och Google Reader. Sad story, jag var hooked på detta under många många groovy år.

Alla är gratis så bara ge några av dem ett försök.

Till vilka RSS-flöden är MrGroove prenumerant?

 • (naturligtvis)
 • Community Tech Support Forum
 • microsoftPost.com - Senaste nedladdningar från Microsoft.com
 • LifeHacker - Great Site
 • Microsoft Security Patch Feed
 • Microsoft Research data överför
 • CNN Top Stories
 • och ungefär tusen fler :)

Ärligt talat, om du inte använder en RSS-läsare saknar du ut (och förmodligen slösa mycket tid på att surfa på nätet söker nyheter och uppdateringar). Det är ett fantastiskt verktyg! Så kom dit och hitta en bra läsare!

Taggar: rss, hur-till, läsare, google-läsare, syndikering


Vänligen skicka alla Groovy Kommentarer nedan och Groovy Questions i vårt Community Tech Support Forum