På eBay, leta efter dålig stavning för att hitta bra fynd

Det här är ett sätt att du kan dra nytta av det faktum att inte alla på eBay är en stavningsmästare. Låt oss säga att du letar efter ett hemmabiosystem, helst en av Klipsch, vars talare du alltid har beundrat.

Du checkar ut eBay, och även de enda Klipsch-systemen du kan hitta finns i en annons som den där här, där Köp nu-priserna är så höga som $ 477-ut av din budget. Men kanske du kunde köpa ett "Klipsche" -system för mindre. Rerun din sökning, bara den här gången medvetna misspell Klipsch genom att lägga till en onödig "e."

Visst nog, kolla in det andra skärmbildet, där en säljare inte visste hur man stavar Klipsch. Auktionen är för samma modell som de två dyrare systemen, och det är nytt, precis som de är. Det är säkert att säga att du är den enda som söker en "Klipsche" hemmabio eftersom det här systemet inte har fått några bud. Du kan ta tag i det innan någon annan har en chans till $ 175-buy-it-nu-priset, eller du kan chansa att inte alltför många andra köpare är kvar på denna stavningsticka och bjuda på att få det för $ 40 mindre.

När det gäller typsnitt som produceras rent av fumbling fingrar, kolla en webbplats som typobuddy, en av de webbplatser som tillhandahåller online-hjälp att hitta goofed produktnamn. TypoBuddy identifierar de söktermer som oftast innehåller typsnitt:

Abercrombie
Banan republik
Callaway Golf
Tränare
Disney
hemmabiosystem
iPod
bärbar dator
Louis Vuitton
Playstation 3
wii
Xbox 360

Här är min egen lista med ofta förvirrade villkor.

Ande istället för Sprint
Sprite istället för Sprint
Sonny istället för Sony
Lens istället för lins
Logitek istället för Logitech
Kanon istället för Canon
Chip and Dale istället för Chippendale

Okej, den sista jag bara gjorde upp. Men de andra är riktiga, och visar att de är uppfinningsrika med stavning lönar sig ofta. Ge det ett försök nästa gång du handlar på eBay.

För nu, så lung ... lång.