Ange Alexa på Amazon Echo väcka dig till din favorit sång

Alexa, på Amazons Echo-enheter, fortsätter att bli smartare med nya färdigheter och frekventa uppdateringar av fast programvara. Men för närvarande är en skarp utelämning möjligheten att ställa in alarmljudet till ditt favoritmusikspår.

För närvarande är du begränsad till en grundläggande uppsättning alarmljud och en handfull kändis låter som Alec Baldwin, Dan Marino och några andra. För mer om att ställa upp det, läs: Gör Alexa, få en kändis, vakna upp på morgonen.

Så tills den här tungt efterfrågade funktionen blir bakad via en firmwareuppdatering eller Skicklighet måste du använda en lösning. För det här exemplet behöver du hjälp från din Android- eller iOS-mobilenhet, en app och ett Spotify Premium-konto.

Amazon Echo: Vakna upp till din favorit sång

Först måste du para din mobilenhet via Bluetooth. Se till att Bluetooth är aktiverat på din Android- eller iOS-enhet och använd sedan röstkommandot "Alexa-par" för att sätta Echo i parringsläget. Sedan på din mobiltelefon eller surfplatta, navigera till Bluetooth-inställningar och välj Echo - ### (varje Echo har ett annat ID-nummer). Eller du kan para direkt från Alexa-appen.

För detaljerade steg-för-steg-instruktioner om parning, kolla in vår artikel om hur du kopplar en Bluetooth-mobilenhet med Amazon Echo.

Använda iOS

Därefter behöver du lite hjälp från en app från tredje part som är installerad på din Android- eller iOS-enhet. Låt oss först titta på din iOS-enhet.

Hämta appen som heter Alarm Clock för Spotify. När du startar det först måste du logga in med dina Spotify-uppgifter eller via Facebook.

När du har loggat in trycker du på var som helst på den digitala väckarklockan och trycker på Larm> Lägg till nytt larm . Du får se skärmen nedan. Ställ in tiden och konfigurera alternativ som hur ofta du vill att larmet ska upprepas.

Knacka på spellista och lägg till sedan i övre högra hörnet av skärmen. Då kan du söka efter album, artister och enskilda spår för att skapa en spellista. Klicka bara på "+" -ikonen bredvid varje låt för att lägga till dem. När du är klar väljer du Klar.

Innan du går och lägger dig, kontrollera att din iPhone eller iPad är parad med Alexa och öppna väckarklockan för Spotify-appen. Se också till att appen körs i förgrunden. Annars spelar Spotify-musiken inte ut, men ett generellt bakgrundslarm spelas.

Använda Android

Hämta appen som heter Alarmify från Google Play Butik. Starta det och logga in med ditt Spotify-konto och skapa ett nytt alarm. Välj den tid och de dagar du vill att den ska repetera och tryck på Välj musik.

Välj om du vill söka efter ett album, en artist, en spellista eller ett enskilt spår. Om du har skapat tidigare larm kommer den musik du valde att visas under den senaste musikavdelningen. Innan du går till sängs, se till att din telefon och echo är anslutna via Bluetooth och öppna Alarmify.

Det är allt det finns! Nu kan du få Alexa väcka dig till din favoritlåt (s). Detta fungerar på alla Echo-enheter, inklusive Echo Dot och Amazon Tap.

Talar om musik och Amazon Echo är standardtjänsten Amazon Music. Du kan dock föredra något annat som standard. För mer om det, kolla in vår artikel: Så här ställer du in Amazon Amazon Echo Streaming Music Service.