Det nya revisionshistorikverktyget för Google Dokument

Har du någonsin velat titta på historien om ett dokument, kalkylblad eller presentation du arbetar med? Nyligen tog vi titt på spårningsändringar i Word 2010. Google Docs har ett liknande verktyg, och de har just uppdaterat det och ökat användbarheten tio gånger. Den här funktionen är särskilt användbar för samarbetsprojekt så att du kan se exakt vad varje författare har lagt in i det.

Den gamla Google Docs Revisionshistoriken

Google Docs har alltid haft ett anständigt redigeringsverktyg för att titta på historien om förändringar i ditt dokument. Idag tog dock en ny uppdatering till den som sätter den gamla i shambles. När du överväger alla Googles samarbetsfunktioner i realtid och delningsförmåga gör det verkligen att den gamla revisionshistorikfunktionen verkar arkaisk. Tja, det och det faktum att det var svårt att använda, ful och bara användbart för att fixa stora fel.

Den Nya Revisionshistoriken

Google har verkligen effektiviserat hur du spårar ändringar i dokument. Nu istället för ett clunky 1995-stilgränssnitt finns det en användbar sidofält och korsade ändringar i dokumentet som är färgkodade baserat på när de inträffade.

Det är nu också mycket lättare att återställa en revision, främst för att du lätt kan se skillnaden mellan när de är alla på samma sida.

Slutsats

Det nya Google Docs Revision Tool är verkligen groovy! Det verkar i detta fall att Google har lärt sig en sak eller två från Microsoft när det gäller spårningsändringar. Den här nya funktionen är tillgänglig i alla nya Google Dokument som skapats från och med nu. Tyvärr har Google ännu inte lagt till stöd för befintliga (äldre) dokument, men det hindrar inte någon från att bara kopiera klistra in till en ny!