Microsofts Windows 10 Media Event är idag klockan 9:00 PT

Som vi täckte förra veckan håller Microsoft sin stora Windows 10-händelse idag och börjar kl 9:00 PT / 12 PM ET. Medan bara ett fåtal få journalister och bloggare kommer att vara på evenemanget, kan vi alla se det utspela på Microsofts live stream. Här är en titt på vad du kan förvänta dig.

Windows 10 Media Briefing

Högtalare är ledare från Operations Systems Group som inkluderar Terry Myerson, Joe Belfiore, Phil Spencer, och chefen för allt - VD Satya Nadella.

Det finns mycket hopp och spekulation om vad Microsoft kommer att presentera imorgon från nya hårdvarufunktioner till vad som är nytt i operativsystemet. Om du redan testar Windows 10 Technical Preview Build 9879 har du sett grunderna om vad som kommer, dvs Startmeny, Flac och MKV-stöd, OneDrive-ändringar, Cortana och mer.

Andra nya funktioner som vi ska se i åtgärd är " Continuum" som ändrar hur Windows 10 ser ut och känns baserat på hur du försöker interagera med det.

På en surfplatta ser du det moderna touch-centrerade användargränssnittet och på en bärbar dator handlar du om skrivbordet där tangentbord och mus är kontroller. Det här är perfekt för hybriddatorer som gör att du enkelt kan koppla och koppla från ett tangentbord, eller ett system som Lenovo Yoga-linjen, där du kan vända skärmen och enkelt växla mellan pekskärm eller skrivbordsläge.

">

Enligt allt om Microsofts Mary Jo Foley rapporterar att Redmond-jätten kommer att visa upp Windows 10 mobil och touch-först Office for Windows, dock är den första mobila förhandsvisningen inte trolig fram till februari.

Förhoppningsvis ser vi Windows 10: s nya "Spartanska" webbläsare, som sägs vara lätt, ren, mobil och fungerar mer som Google Chrome och möjligen stödja Chrome-tillägg. Men för bakåtkompatibilitet är IE fortfarande kvar att ta över.

Och vi borde se hur Windows 10 fungerar som en plattform för alla typer av enheter, från klassiska stationära datorer till bärbara datorer och konvertibler, Xbox, Windows Phone och det så kallade "Internet of Things".

Det är en säker satsning på att det kommer bli ett meddelande om en plattform för utvecklare som gör det enkelt att skapa appar för alla produkter i Windows 10-familjen.

Det är bara några av de nya funktionerna du kan förvänta dig att höra om senare idag.

Vad som än är fallet, om du är en Microsoft-entusiast eller utvecklare vill du definitivt fånga händelsen, och om du inte kan se den lever, kommer den vara tillgänglig på begäran shorty efter att den är klar på samma plats: http://news.microsoft.com/windows10story/

När du ser händelsen, se till att du går med i vårt Windows 10-forum för mer nyheter och diskussioner.