Facebook Starta ett nytt App Store för mobila enheter

Igår introducerade Facebook ett nytt Appcenter eller sökmotor för applikationer. Det kommer att innehålla Program för alla plattformar, inklusive webb, iOS och Android.

Enligt Facebook-meddelandet kommer App Center att vara tillgängligt under de närmaste veckorna, liksom Facebook-märket iOS och Android App. Det kommer i grund och botten att vara ett sätt för Facebook-användare att upptäcka intressanta appar, ungefär som en sökmotor för appar. Användare kommer att få en beskrivningssida för varje app och de kommer att skickas till hämtningslänken i respektive appbutik när de är redo att köpa och förmodligen tar lite pengar från toppen för att utföra mäklaren. Facebook uppmuntrar utvecklare att komma in i redskap och skapa sina detaljsidor nu i tid för lanseringen. Detta kan göras via en särskild sektion i appen Developer.

Det var uppenbarligen bara en fråga om tid innan Facebook slängde hatten i den trånga App Market tillsammans med Amazon, Apple, Google och Microsoft. Det finns bara sätt för mycket strategiskt värde och givetvis pengar som ska göras genom att styra applikationsutrymmet. Som konsument kommer jag vara glad när jag kan köpa en app från en enda utgivare och använda den på alla mina enheter, inklusive min Xbox, iPhone, Android, PC och MAC. Tyvärr, eftersom Facebook verkar vara mer av en appmäklare med det nya App Center, måste vi fortsätta att vänta.