Skicka YouTube-videoklipp till Chromecast från Windows Phone

Windows Phone-användare har nu ett nytt sätt att skicka sina favorit YouTube-videoklipp från sin telefon till den stora skärmen. Tube Cast är en gratis app som streamar YouTube-videor till Chromecast via ditt WiFi-nätverk.

Det här är en av de första tredjepartsprogrammen som kommer att följa eftersom Google gjorde den officiella Chromecast SDK tillgänglig för utvecklare. Och överraskande är den här skapad för Windows Phone.

Tube Cast Streams YouTube till Chromecast

Hämta TubeCast på din Windows Phone och starta den. Appen ska hitta dig Chromecast (er) direkt, om du har mer än en väljer du bara den du vill titta på videoklipp på. Då kan du börja söka efter videoklipp på YouTube. Tryck sedan bara på videon för att initiera uppspelning till din Chromecast.

Appen är i steg 1.0 och ger uppspelning av videor, men för närvarande har den inte möjlighet att pausa, stoppa eller spola tillbaka. Men du kan fortsätta använda andra appar på telefonen medan det tar bilder på Chromecast. Men förhoppningsvis i framtida iterationer kommer fler coola funktioner att läggas till. Så det är definitivt barben jämfört med inbyggt Chromecast-stöd på YouTube eller på Android eller iOS-enheter. Det är dock definitivt ett steg i rätt riktning.

Låt oss möta det, om du inte är riktigt inriktad på teknisk gadgetry, riskerar du att du inte har en Windows Phone till att börja med, än mindre en Google Chromecast. Men om du har båda, kolla definitivt Tube Cast-appen. Medan det finns mer arbete att göra på det, är det den första appen som låter dig använda Chromecast på Windows Phone.

Det blir intressant att se vilka andra program från tredje part som kommer ut på olika plattformar och mobila enheter som börjar använda Chromecast.