Sex strejker och du är ute efter nya ISP-politiska mål överföres av upphovsrättsligt material

I juni samlades Motion Picture Association of America (MPAA) och Recording Industry Association of America (RIAA) och skapade Center for Copyright Information (CCI). Om det inte finns tillräckligt med akronymer för dig finns det också en rad internetleverantörer som anges nedan, som hoppade ombord på CCI, frivilligt undertecknade ett Memorandum of Understanding (MoU). Syftet med CCI var att skapa ett nätverk för att spåra upphovsrättsintrång och distribuera tunghänt meddelanden till de som flaggats av systemet, i syfte att minska piratkopiering.

Systemet som den här organisationen skapade heter Systemet för upphovsrättsvarningssystem (CAS), och det fungerar med hjälp av ett system med examensarbeten. De första överträdelserna resulterar i en anmälan av brottet och fortsätter att få svårighetsgrad med varje återkommande överträdelse. Verkställighet sker på leverantörsnivå av fem av de största leverantörerna av telekommunikationstjänster i USA

I stället för denna nya policy som träder i kraft, har RIAA översvämmade Google med cirka 500 000 förfrågningar per vecka. Under bara den förra månaden har RIAA skickat över 1, 6 miljoner förfrågningar, vilket utgör 20% av dess hela tiden totalt antal begäranden. Det här är troligen en taktik för att begränsa möjliga källor för nedladdning av upphovsrättsmaterial och leda användarna att istället betala distributörer.

Vem påverkar detta?

För närvarande har denna nya policy en direkt effekt på internetanvändare i USA, och endast de som prenumererar på en av de Internetleverantörer som har ingått avtal med CCI. Detta program går live 28 november 2012 - det är rätt, bara några dagar från nu.

Internetleverantören sätter in "Six Strikes" -programmet är:

  • Comcast
  • Verizon
  • Time Warner
  • AT & T
  • Cablevision

Hur påverkar detta mig?

Om du hämtar upphovsrättsligt skyddat material, oavsiktligt eller okunnigt, kan du få en enda strejk mot dig. Strejker kan bara ackumuleras en gång per vecka och återställas om inga ytterligare överträdelser görs inom en årstid. Om du gick på en galen torrentfasi för en hel vecka, är det värsta fallet att du får en anmälan om överträdelse för alla material som laddas ned kumulativt.

Ett problem är att även om du inte hämtar upphovsrättsskyddat material finns det många falska positiva. Till exempel finns det många fall där användarna har anledning till rättvis användning, eller data som laddas ner omfattas av GPL och är inte faktiskt kränkande. I de fallen finns det ett överklagandeförfarande för att ta bort strejk från din post, men det kräver en 35-talavgift som bara återbetalas om överklagandet godkänns av ett skiljedomsföretag från tredje part.

Vad händer när du ackumulerar sex strejker?

Varje ISP hanterar det slutliga straffet lite annorlunda, men ingen av dem är villiga att säga upp användarkonton. Verizon sägs strypa internetanslutningshastigheten i flera dagar. Time Warner kommer att blockera åtkomst till en mängd populära webbplatser. AT & T kommer att blockera webbplatsåtkomst tills kunderna slutför en pedagogisk handledning. Comcast och Cablevision har inte släppt detaljerna på sina planer än. Men vart och ett har klargjort att de respektive upphovsrättsinnehavarna är öppna för att driva rättegångar mot användare efter den femte strejken.

Slutsats

Sammantaget kommer Six Strikes-politiken att öka kostnaderna och frustrera användarna, men det är ett bättre piller att svälja än SOPA eller PIPA skulle ha varit. Eftersom Internetleverantören har ett MoU-avtal snarare än lagstiftning har Internetleverantören mycket mer makt att göra vad den vill och behöver inte följa alla önskemål från upphovsrättsinnehavaren. Med det sagt, om du är någon som hämtar upphovsrättsinnehållet innehåll nu är det bra att titta på ett VPN eller anonymt nätverk som I2P. Alternativt, om det är tillgängligt, kan du bara ändra Internetleverantörens. För de av oss som köper hela vårt innehåll legitimt, låt oss bara hoppas att vi inte får falska flaggade och måste hantera skiljeförfarande.