Så här tar du bort Facebook-sidor på ditt konto

Många förändringar har skett på Facebook. En av de mer överraskande sakerna jag märkte var att hela Info- fliken i min profil är nu bara en jätte länklista till Facebook Fan Pages. Jag menar, jag kan vara intresserad av cheeseburgers, men det betyder inte att jag vill gå med på Facebook Fan Page. Om de redan tvingade dig till att lägga till dessa sidor - som en hel del människor har varit - här är det snabbaste sättet att ta bort dem.

Facebook Intressen / Info till Sidkonvertering " Förbättring "

Förra gången jag loggade in på Facebook och besökte min info flik märkte jag att Facebook fick mig att länka min profil till en lista med Facebook-sidor. Varje enskild intresse, bok, film, musik och till och med min professionella och hemstad informationslista som möjligt Sidor.

Enligt Facebook:

"Vi har förbättrat profilen så att den inte bara listar din information, utan länkar till sidor istället. Vi matchade din information till sidan / sidorna nedan. Kom ihåg att dina sidor är offentliga. "

Sidor är offentliga, och det betyder så om jag gick vidare och länkade mitt konto till alla dessa sidor som matchade min information, att det skulle vara tillgängligt för att någon skulle se. En " förbättring" knappast. Med det sagt, och eftersom det inte fanns något "Nej" -alternativ valde jag knappen Ask me later .

Gissa vad som hände? Om du försöker undvika att länka din profil till den här sidan kommer Facebook istället bara att gå vidare och ta bort nästan allt från fliken Info.

Här tvingar de dig att länka din profil ( och all dess information ) till Sidor om du vill lista något om dig själv; så mycket för integritet. Men vad är en Facebook-sida?

Så vad är en Facebook-sida?

En Facebook-sida är precis som en Facebook-vän. De har tillgång till all din information, foton, religiösa åsikter, politiska åsikter och e-postadress. Och här var jag orolig för Facebook-appar som åtkomst till mina data ... Dessutom tack vare den groovy läsaren "Polly" som nyligen påpekade ett betydande segment av Facebook-finstil:

"Om din vän använder en applikation eller webbplats som du inte använder kan du styra vissa typer av information som programmet kan komma åt. Observera att applikationerna kommer att få tillgång till ditt namn, profilbild, kön, samt all information som är synlig för alla. De kommer också att kunna komma åt dina anslutningar, förutom de anslutningar som noteras med en asterisk nedan. I så fall kan informationen betraktas som en anslutning, men du kan kontrollera om en applikation kan komma åt den. "

Så om du inte blockerar din väns ansökningar ( mycket tidskrävande ), kommer de att kunna få tillgång till alla dina personuppgifter och foton också. Men vänta - Program som används av Sidor kan också komma åt din information, men i deras fall finns det inget sätt att blockera dem.

Klar att ta bort Facebook-sidor? Det kan hända att du förlorar din lista med intressen och andra objekt på fliken Info, men här är hur du gör det.

Så här tar du bort Facebook-sidor från ditt Facebook-konto

1. Högst upp till höger om Facebook Klicka på Konto och välj Redigera vänner.

2. Nu när den nya sidan laddas, på vänster sidofält under listor, klicka på sidor .

3. När fönstret Sidor laddas, visas en lista över alla dina sidor. Medan du har möjlighet att lägga till sidor på ett infall, när det gäller att radera dem är det en annan historia. Du måste manuellt klickaX för varje sida och bekräfta varje radering.

Var är massan "Ta bort alla" Sidborttagningsfunktionen Facebook? Att manuellt radera varje sida kommer att ta en stund, speciellt om du har 100-tal eller som vissa personer, tusentals Facebook-sidor som är fästade på ditt konto. Denna volym av arbetet kan tyckas hopplöst, och det kan verkligen vara, men det finns ett litet knep för att få det att gå snabbare.

4. Spara tid . När du klickarX som signalerar en radering visas bekräftelsesfönstret. Snarare än att slösa bort musen med tidskrävande klick, tryck bara på Enter- tangenten på tangentbordet. Lyckligtvis Facebook vänster Ta bort som standard när du trycker på Enter, så att du snabbt kan gå igenom många siddeletioner genom att snabbt klicka på X och spammar Enter-tangenten.

Så igen har Facebook gjort det oerhört svårt att behålla din integritet och till och med gått så långt som att tvinga dig att länka din profil till offentliga sidor. Verkligen?? Med det nuvarande utseendet är det enda sättet att garantera att din personliga information inte stulits, säljs och används för att permanent ta bort ditt Facebook-konto. Ledsen Facebook, du har inte lämnat oss något val.