Sök webbsidor lättare i Chrome med Snabbsökning

Snabbsökning är en Google Chrome-tillägg som ger ett mer kraftfullt sätt att söka efter specifika ord och fraser på en webbsida. Det visar dina sökresultat på ett och samma ställe, utan att du behöver gå igenom dem alla.

Snabbsökning kommer från skaparen av Tab Resize, som vi har tagit om för en tid sedan, i en artikel om att visa flera flikar i Chrome. Innan vi pratar om Quick Find i detalj, låt mig nämna att Tab Size har uppdaterats och det har nu, förutom en bättre användarupplevelse, nya funktioner som multi-monitor support, vänster och höger justering och möjligheten att använda en tom flik . Du hittar den här i Chrome Web Store.

Snabbsökning för Chrome

Men låt oss komma tillbaka till Quick Find, som kan installeras från Chrome Web Store, här. Utvidgningen gör att du snabbt kan hitta resultat på en webbsida och sedan enkelt navigera genom de resultat du hittat. Normalt kommer Chromes sökfunktion att få dig att gå igenom alla resultat på sidan, vilket kan vara en tråkig process, särskilt på sidor med massor av text.

Snabbsökning fungerar bara på webbplatser som tillåter innehållsskript. Jag kunde helt enkelt använda den på de flesta webbplatser jag behövde den på, men begränsningen är något att tänka på.

Men låt oss börja med början. När du har installerat tillägget ska du avbränna det med hjälp av en av de genvägar som finns: Ctrl + Shift + F- kombinationen. Du märker en liten ruta längst upp till höger i ditt Google Chrome-fönster. Skriv vad du än vill hitta i rutan.

Du kommer att märka att resultaten kommer att visas som en lista, allt i sammanhanget. Du kan bläddra igenom listan och när du har hittat det du vill ha, kommer det att skicka dig till det.

Knappar tillhandahålls om du vill matcha fall eller bara hitta respektive sökord i länkar; Utvidgningen kan också öppnas direkt i sökläget för länkar genom att trycka på "tangenten på tangentbordet.

Självklart kan du också markera alla resultat. Genvägar tillhandahålls för att växla mellan olika lägen.

Sammantaget är Quick Find en enkel, men oerhört användbar Google Chrome-förlängning, som jag planerar att använda kontinuerligt från och med nu.