Så här laddar du ner dina bilder från Instagram

Facebook är inställd att köpa Instagram, som vi alla vet. Så här laddar du ned dina bilder från tjänsten om du är orolig att Facebook kommer att förstöra tjänsten eller om du är upprörd att den nu är tillgänglig för Android eller om du bara vill ha en säkerhetskopia av dina bilder.

Gå först till Instaport.me och logga in med ditt Instagram-kontouppgifter.

Du måste ange ditt Instagram användarnamn och lösenord och då kommer du att bli ombedd att tillåta Instaport tillgång till Instagram, som jag gjorde nedan (massor av Insta i den här frasen ...).

Om du vill ha alla dina bilder, klicka på Start exportera i en trevlig Zip-fil.

Tänk på det, det är inte ögonblickligt, men det är ganska snabbt, så hit bara uppdatera om ett tag. Jag hade inte mycket bilder så det tog mindre än en minut. Din körsträcka varierar beroende på antalet bilder i kontot. När du ser följande skärm klickar du på Hämta.

Nu är det här där saker blir grova. Även om du exporterar dina bilder till Facebook, Flickr eller RSS ännu inte är tillgängligt, finns det några intressanta funktioner under länken Avancerade alternativ.

Du kan välja vad du vill exportera - alla dina foton (standardalternativet), de senaste 10 bilderna du tog, alla foton som tagits inom ett tidsintervall, alla foton från andra som du tyckte om eller alla bilder som hade vissa taggar.

Förhoppningsvis hittar du denna tjänst lika användbart som jag gjorde. Det ser ut som om det blir ännu mer komplicerat i framtiden, och jag kan inte vänta på det.