Spara pengar! Gör dina (amerikanska) skatter gratis online

Att gå in i en skatteförberedande butik som H & R Block kommer att kosta dig ett minimum av $ 99, 95 ($ 129, 95 om du betalar statliga skatter). Att betala skatt är dåligt nog, så att betala en förberedare som hjälper dig att navigera genom komplex skattlagstiftning är definitivt inte groovy!

Goda nyheter groovyReaders, du kanske inte behöver. Beroende på din inkomstnivå finns det flera olika alternativ för att lämna in både statliga och federala avkastningar gratis.

Skattebetalarens tidsfrist för 2012 är tisdag den 17 april för inlämning av 2011 års avkastning. Normalt är det 15 april men i år som faller på en söndag och följande måndag är Emancipation Day, en helgdag observerad i District of Columbia. Om du inte är redo senast den 17 april kan du fila en förlängning för 15 oktober. Om du är skyldig i pengar, kan det vara en bra idé, men om du får pengar tillbaka finns det ingen anledning att vänta och låta Fed. behåll dina pengar.

Så om du är redo att starta inlämningsprocessen, här är alternativen jag har sammanställt för det här året. Om du ser att jag missat ett bra alternativ, släpp mig en anteckning i kommentarerna och lägg till den i mitt diagram.