Så här startar du en blogg: En steg-för-steg-guide

Det faktum att du läser det här inlägget berättar att du vill starta en blogg en dag. Du har lite passion, någon orsak eller något företag du vill gräva djupt in i - och låt oss vara riktiga, du vill förmodligen också tjäna lite pengar. Så jag kommer inte slösa bort ord som förklarar de välkända fördelarna med att starta en blogg. Istället ska jag göra det så att du borde fortsätta och börja bloggen idag .

Varför?

För att starta en blogg är den viktigaste delen för att skapa en framgångsrik blogg. Det är också det enklaste. Om du följer stegen här tar det mindre än 30 minuter att få en legit blogg upp och igång.

Titta, som någon som har gjort en hälsosam inkomst från olika bloggar i ungefär tio år, det enda råd jag skulle ge till någon är detta: bara börja blogga .

Jag ska erkänna att jag inte är lika mycket av en bloggguru som grundare Steve är. Men jag kan säga att den hemliga såsen till sin blogg är att han har gjort det i åratal. Visst, på den här tiden använder han olika bloggmarknadsföring och intäktsstrategier som hjälper webbplatsens prestanda, men i slutet av dagen är det som är mest viktigt att han bestämde sig för att starta bloggen och han har hållit ett konsekvent publiceringsschema i över 10 år !

Det sätt som jag ser det är att blogga är mycket som att träna. Det är det som vi tycker att vi borde göra. Vi vet att det är en bra sak att göra, vi vet att det kommer att få oss att må bra om oss själva, och vi är hemligt avundsjuk på de vi vet som redan gör det. Vi fortsätter att berätta för oss att vi ska börja imorgon, eller nästa helg, eller nästa månad. Men då är det plötsligt ett år senare och vi har inte börjat än.

Vilket är galet, eller hur? Det finns aldrig en tid när du inte kan börja. Du kan helt enkelt lägga på ett par tennisskor just nu och gå på en jogg. Att starta en blogg är ännu enklare än det. Och det tar mindre tid än en 3 mil jogga.

Så, nu, låt oss ge din framtid själv en liten gåva och starta en blogg just nu !

Steg för steg: Så här startar du din blogg idag i 30 minuter

I denna handledning kommer jag att visa dig hur du startar en blogg med ditt eget domännamn och en värdplan från Bluehost. Det här inlägget kan verka lite lång, men varje steg längs vägen är väldigt enkelt och enkelt. Det verkar faktiskt som orättvist. När jag först började var det en smärta att skapa en blogg och en hemsida. Om du inte betalade någon för att göra det, var du tvungen att lära dig alla typer av tekniska saker, HTML, CSS, PHP, MySQL och alla inlägg och domännamnsservrar och webbhotell. Nu behöver du inte veta något av det där. Om du kan klicka på en mus och skriva på ett tangentbord kan du enkelt hantera var och en av dessa steg:

 1. Välj ett fantastiskt domännamn
 2. Välj en Hosting Provider och Domain Registrar
 3. Gå upp och springa med Bluehost
 4. Installera WordPress på din Bluehost-webbplats
 5. Kom igång med WordPress
 6. Slutför din WordPress-profil
 7. Anpassa ditt WordPress-tema
 8. Redigera sidor och gör din första blogginlägg
 9. Gå Live med din WordPress Blog

Välj ett fantastiskt domännamn

Ditt domännamn är din adress på webben - till exempel. Normalt vill du att ditt namn ska vara unikt och generellt beskriva vad du ska blogga om. Att vara din första blogg, mitt råd är att komma med en kort lista med 3-5 namn, ranka dem i ordning. Och kom ihåg att du alltid kan köpa ett nytt namn och starta en ny blogg om du bestämmer dig för att du vill gå en annan riktning.

Professionals kommer också att berätta för dig att placera värdefulla nyckelord i ditt domännamn så att Google rankar dig högt för de relevanta termerna. Till exempel, om du vill starta en tech blogg med tips, nyheter och recensioner, kan du kalla det som ....

Åh, vänta ... Ja, det finns inga relevanta nyckelord i den webbadressen ...

Här handlar det om att sätta nyckelord i ditt domännamn: det spelar ingen roll så mycket. Det betyder något, särskilt när du börjar. Google är tillräckligt smart för att ta reda på vad din blogg handlar om utan att förlita sig på ditt domännamn. Ännu viktigare, att ringa din blogg något som OrangeCountyWeightLossClinic.com eller PittsburghSandwichReviews.com gör att din webbplats ser snygg ut, svår att skriva och viktigast av allt, svår för dina läsare att komma ihåg.

Så här är mitt råd: Välj något kul, kort och lätt att komma ihåg. Något personligt. Och, naturligtvis, något som är tillgängligt som. .Com eller .org som tillämpligt.

Du kan kontrollera om ett domännamn är tillgängligt genom att skriva det i adressfältet och se om någonting dyker upp. Eller du kan använda Bluehost, din one-stop-shop för att starta en blogg. Där kan du kolla tillgänglighet och få förslag när du registrerar dig nedan.

Välj en webbhotell och domänregistrator

Det finns två delar på din blogg eller hemsida: din webbsida och din domänregistrator . Din webbhotell tillhandahåller det faktiska serverns utrymme för var din webbplats bor på internet. Din domänregistrator är där du köper domännamnet för din webbplats och registrerar dig sedan som ägare till det namnet.

Det finns hundratals webbhotell och domänregistratorer.

Du kan jämföra butik om du vill. Men jag ska berätta rätt av vad jag rekommenderar:

 1. Registrera din domän och värd din webbplats eller blogg med samma företag . Du behöver inte göra det här. Men det gör livet så mycket lättare. Du kanske kan spara några pengar genom att registrera dig med den lägsta budgivaren och webbhotell med en annan lågbudgivare. Men då måste du hantera två separata räkningar och futz runt med nameservers för att få allt att fungera tillsammans. För mig är det värt pengarna att hålla allt under samma tak. Faktum är att jag faktiskt har betalat ett par extra pengar för att konsolidera alla mina domäner i samma registrar. Det sparar mig mycket huvudvärk.
 2. Använd Bluehost . Steve och jag har båda provat en hel del olika webbhotell och domänregistratorer. Och Bluehost är där vi båda slutade på våra olika webbplatser och bloggar. Bluehost är pålitlig, har fantastisk upptid och kundsupport, har bra priser och kommer inte att nickel och dime dig på lång sikt. Allt ingår, vilket är vad jag gillar. Om du frågar någon seriös bloggare som har gjort det i åratal, kommer de att rekommendera Bluehost. Vi är inte annorlunda. (En annan fördel: Bluehost ger dig ett gratis SSL-certifikat. Detta är viktigt eftersom webbläsare börjar flagga webbplatser utan säkra anslutningar.)

Resten av denna handledning, inklusive skärmdumpar, antar att du har tagit mitt råd om punkterna 1 och 2. Så låt mig lägga till en punkt # 3: Bluehost gör det enkelt att skapa ett WordPress-blogg. Det tar några ögonblick att räkna ut men den har praktiskt taget obegränsad potential när det gäller anpassning och avancerad funktionalitet. Oavsett om du är en hobbyist med nollteknik eller en heltids webbpubliceringstypong, kommer WordPress att möta dina behov. Det är 100% vägen att gå om du börjar din första eller 100: e blogg / hemsida. Och ja, körs på WordPress.

Så, med det sagt, låt mig gå igenom hur du kommer igång.

Komma igång och köra med Bluehost Hosting

Det första vi behöver göra är att gå över till Bluehost. Bättre än, klicka på vår Bluehost affiliate länk för att starta processen.

Varför?

Jag ska ge dig tre anledningar till varför.

 1. Du sparar en massa pengar . Planer är vanligtvis $ 7, 99 / månad men Steve pratade med att ge våra -läsare en exklusiv rabatterad kurs på $ 2, 95 / månad.
 2. Du hjälper oss ut . Bluehost håller flikar på hur många vi skickar, och om vi kommer dem kommer vi kanske att få ännu mer besparingar för alla dina groovyReaders.
 3. Det kommer med en jätte bild av Steve . Det finns bara tre bilder på Steve på hela internet. Jag är säker på att Bigfoot har fotograferats flera gånger än Steve. Vårt Bluehost-affiliate-länk kommer med ett sällsynt, äkta foto av vår älskade -grundare. Missa inte det.

När du kommer dit hittar du en stor grön G et Started Now- knapp eller något längs dessa linjer. Klicka på det.

Därifrån visas tre planer. Välj grundplanen för nu. Det har allt du behöver för att komma igång, och du kan alltid tacka på de andra sakerna när du räknar ut vad det är de är (än mindre huruvida du behöver dem) eller inte.

På nästa skärm har du möjlighet att registrera ett domännamn via Bluehost eller använda ett befintligt domännamn. Det är mycket lättare att registrera ett nytt domännamn med Bluehost, så jag rekommenderar starkt att göra det .

Förhoppningsvis har du redan avgjort på ett domännamn och bekräftat att det är tillgängligt. Fortsätt och anslut ditt domännamn till den nya domänrutan och klicka på Nästa . Se till att du inte gör några nycklar!

Nästa skärm ber om din betalning och kontaktinformation. Det mesta av denna sida borde vara ganska självklarande. Jag kommer inte att gå igenom dig genom att skriva in din adress och kreditkortsnummer.

En del som jag skulle ägna stor uppmärksamhet åt är avsnittet om paketinformation. Detta har ett antal tillägg och upsells som påverkar dina besparingar och totalt i slutet. Vad du ser beror på planen du valde. Du kan bestämma om du behöver något av tilläggen, som Site Backup Pro eller SiteLock Security - Hitta genom att läsa mer information som de tillhandahåller. Min rekommendation: Spara dessa saker för senare och håll dig till kontoplanen, såvida det inte finns något specifikt du vet att du vill ha och behöver.

En sak jag skulle anmäla mig till nu är Domains Privacy Protection . Det är bara $ 0, 99 per månad, och det förhindrar ditt namn och kontaktinformation som visas i Whois-sökningar.

kontoplanen betalar du ett lägre pris om du köper flera månaders webbhotell framför.