Så här håller du dina foton privata i IOS med Privat Photo Vault

Ibland vill du hålla bilder privata på din iPhone. Vi kommer inte fråga varför. Håll dem bara till dig själv. Kanske är det den speciella samlingen du inte vill att barnen snubblar på när de försöker använda telefonen. Hur som helst kan det vara fruktansvärt pinsamt om dessa bilder blir upptäckta. Eller kanske, du gillar bara att hålla dem privata för integritets skull. Det är din iPhone.

Privat Photo Vault

Så här kan du hålla dem privata. Tyvärr har iPhone ingen inbyggd app eller funktion för att göra det. Du måste ladda ner en app. Jag skulle rekommendera Private Photo Vault. Det är gratis och har några extrafunktioner som du kan ladda ner om du gör ett köp eller villigt titta på en massa annonser om och om igen.

Du kan ladda ner Photo Vault från App Store, gör bara så här:

1) Starta appen.

2) Välj "Importera". Det ligger längst ner bredvid "Album". Du kan också skapa ett nytt album genom att klicka på plustecknet. Jag gjorde en som heter Ex Wife för sparkar. Nej. Jag har aldrig varit gift.

3) Välj den plats du vill importera från, vanligtvis din kamerarulle. Här väljer du det foto du vill importera. Jag valde en bild av en Crockpot som var till salu för $ 1.

4) Välj nu den plats du vill importera till.

Detta kommer att importera fotot. Glöm inte att ta bort originalen från kamerans roll, annars är det meningslöst att hålla det i en privat samling. Höger?

Du vill också skapa en lösenordslås din app. Återigen är det så att den privata samlingen faktiskt kan vara privat. Gör bara det här i inställningarna. Slå på "Kräv pin vid start".

Varsågod. Du är klar. Det är enkelt, och det kommer att hjälpa till att hålla dina bilder från nosiga vänner och släktingar.

Med tanke på att dina bilder är privata kan en sak som du kanske vill avaktivera ha bilder som automatiskt laddas upp till molntjänster. Medan du är bekväm kan du inte ha alla dina saker i Dropbox eller Google+ som standard.

  • Så här inaktiverar du automatisk uppladdning av bilder i Dropbox
  • Inaktivera automatisk automatisk uppladdning av Google+ på iOS och Android