Samsung släpper ut Galaxy S III Mini

Samsung har lanserat en ny medlem av Galaxy S-familjen. Det är Samsung Galaxy S IIIs mindre bror, kallad Samsung Galaxy S III Mini. Specifikationerna är också lägre, men det är fortfarande en mycket intressant smartphone.

Om du väntade samma smartphone med en mindre skärm, ledsen att du släpper ner dig. Men det här har några bra specs, vilket gör det till en intressant idé för dem som älskar designen av S III, men tycker att det är för stort att bära runt i fickan.

Skärmen är en 4 tums bild (800 x 480 pixlar upplösning) - S III har en 4, 8 tums pekskärm (1280 x 720 upplösning).

CPU: n är en Dual Core 1 GHz-enhet (inte en quad-kärna, som du hittar på den ursprungliga S III), som inte kommer att lösa något som du kan kasta på den. Den riktigt bra nyheten är att den kör den senaste Android-versionen, 4.1 Jelly Bean, med Samsungs Touch Wiz-gränssnitt på toppen av det.

Kameran är 5 megapixlar med LED-blixt och en VGA-frontkamera för videosamtal.

Du kan få den med 8 eller 16 GB sotrage, men du kan lägga till det via ett microSD-kort - 32 GB är den största kapaciteten.

Samsung har också behållit några unika egenskaper hos S III i mindre bror - Smart Stay - funktionen som håller skärmen på när du tittar på den. Och Direktsamtal - funktionen som kallar avsändaren av ett meddelande du läser när du tar telefonen till örat är närvarande.

Det har också HSPA-stöd, men ingen LTE.

Ingen officiell prissättning avslöjades ännu, men den brittiska återförsäljaren Clove har den i förbeställning den olåsta versionen för 298, 90 pounds (cirka 480 dollar).