Samsung Prepping 2 GHz Dual-Core Smartphone

Om nyheterna har någon sanning till det ... kan Samsung bara ta ett ganska stort steg bort från sina konkurrenter. Om det är sant, det är ...

Koreanska portalen Daum, citerar en högt rankad Samsung-tjänsteman, säger att företaget planerar att starta en smartphone med en 2 GHz dual-core processor, vilket ger dessa smartphones en total effekt på 4 GHz. Det är jämförbart med vissa bärbara datorer och snabbare än några nätböcker.

Vad skulle det innebära? Tja, det skulle göra tanken på att smartphone ersätta datorer ännu mer livskraftig, förutsatt att skärmen är tillräckligt stor och du har inget emot att bära runt ett litet Bluetooth-tangentbord ( jag gör redan ). Jag använder ordet "idé" eftersom jag tycker att det bara skulle vara en potentiell sak. Precis som massmarknads cloud computing. Jag tror att det kommer ta ett tag innan allt detta blir vanligt.

Å andra sidan skulle en 2 GHz dual-core processor låta dig göra många saker du gör på en bärbar dator idag och möjligen ännu mer avancerade spel reserverade för vanliga datorer. Samsung använder redan dual-core processorer i Samsung Galaxy S II, men vi pratar om en 1, 2 GHz en. Den är gjord under det nya Exynos-märket. Samsung kommer säkert att sälja sina Exynos mobila processorer till andra tillverkare i framtiden så förvänta sig andra märken att göra de kraftfulla smartphonesna också.