Gör något program i Windows Stay "Always On Top"

När du arbetar i Windows med begränsat skärmutrymme kan det vara väldigt användbart att hålla vissa fönster som sitter fast över andra. Vissa program i Windows innehåller automatiskt denna "alltid överst" -funktion, men för det mesta är både Windows 7 och Vista helt utan det. Det finns dock två fria och enkla program där ute som lägger till detta till varje enskilt program i Windows utan problem.

Alltid överst på Autohotkey Script

Labnol skapade ett skript som körs från en körbar fil för att göra Windows-pinnen ovanpå. Skriptet lägger inte till något grafiskt gränssnitt, utan snarare möjliggör genvägs-tangentkombinationen av Ctrl + mellanslag för att få ett fönster att gå in i "alltid överst" -läge.

Ladda ner scriptet Always On Top från Labnols Dropbox

FileBox Extender Utility

Om du föredrar att använda ett grafiskt gränssnitt, är FileBox Extender en öppen källkodslösning. Verktyget lägger till två knappar till toppen av dina fönster; en kollapsknapp och en, knappknapp. Kollapsknappen minimerar ditt fönster på plats, och stiftknappen klämmer bokstavligen i fönstret till "alltid i topp" -läget. För att ångra, tryck bara på knappen igen. FileBox extender har också många andra snygga funktioner som du kan kolla ut när du har laddat ner den.

Hämta FileBox Extender från utvecklarens webbplats

Både manuset och open source-verktyget får jobbet gjort, och de fungerar även bra tillsammans. Om du har Labnols skript som körs och du trycker på Ctrl + Space kommer det att utlösa " pin " -knappen från FileBox extender precis som om du hade klickat på den.

Tycker du att det är användbart att hålla vissa fönster flytande "alltid överst?"