Hur man visar veckodagar i Toodledo

Av de att göra-lista / uppgiftshanteraren apps och webb apps jag har provat, har jag haft Toodledo och RememberTheMilk mest. Jag gillar Toodledo eftersom det är gratis, och iPhone-appen kräver inte ett premiummedlemskap. Men jag gillade RememberTheMilk för en till synes godtycklig anledning: det visade veckodagen. Toodledo, av någon anledning, visar inte namnen på veckodagen i din till-gör-lista (t ex måndag, tisdag, onsdag ). Det var ett gammalt foruminlägg från 2009 när Toodledo-utvecklarna sa att lägga till dagar i veckan var " på vår att göra-lista ", men ironiskt nog och tyvärr har det inte blivit toodledone än.

Den lilla skillnaden var tillräcklig för att jag skulle betala för ett premium RTM-medlemskap i ett år. Men nu är mitt medlemskap uppe och jag känner mig inte som att shelling ut igen för RTM. Så jag lagade denna lösning som hjälper mig att se vilken dag i veckan som mina Toodledo-artiklar beror på.

I grund och botten är det jag gör är att organisera mina uppgifter genom kontext och ignorera mapparna ( vilket jag gjorde ändå ). Använd sedan mapparna för att tilldela varje föremål den veckodag som den beror på. Här ser det ut som det ser ut som:

För mig hjälper det verkligen mig att planera en hel vecka. Det är inte en perfekt lösning, men för mig är det gjort tricket och kanske kommer du också att hitta det bra.

Steg 1

Logga in på Toodledo och Clickmappar till vänster.

Steg 2

Skapa en mapp för varje dag i veckan. Beroende på dina behov kanske du vill klumpa lördag och söndag till en enda mapp som heter Weekend.

Steg 3

Återgå till din att göra lista .

Steg 4

Klicka på ikonen Redigera kolumnorder / bredd i menyn Anpassa högst upp till höger.

Steg 5

Dra och släpp mappkolumnen så att den sitter bredvid kolumnen Förfallodatum.

Steg 6

Sortera dina kolumner med förfallodatum .

Och det är allt som finns där. Förhoppningsvis använde du inte redan mappar och kontext på något speciellt sätt. Jag antar att du kan skapa ett separat sammanhang eller en tagg för varje dag i veckan också. Personligen försökte jag märka veckodagen, men det blev förvirrat med mina andra taggar. För mig var det bästa sättet att tilldela veckodagar till mapparna.

Har du en bättre lösning? Jag skulle gärna höra det. Detta, för mig, är Toodledos Achilleshäls. Annat än det, jag älskar det.