Q & A-intervju med Min.us grundare John Xie

Min.us är en uppåtgående webapp som gör fildelning ett litet steg för en man ( eller en kvinna ) men syftar till att göra ett jättesteg för molnbaserade fildelningstjänster. Deras tagline är " Dela enkelt " och de hjälper dig att uppnå det genom att låta dig dra och släppa filer av någon typ till din webbläsare och ha den laddad upp med sin egen delnings länk om några sekunder. Inga registreringar, ingen programvara att installera, inget inget.

När vi skrev upp vår recension av Min.us tidigare i veckan var John Xie, grundare av Min.us groovy att ta lite tid att göra lite delning så att vi kunde lära känna Min.us lite bättre . Innan grundandet Min.us skapade John Cirtex, ett webbhotell med en omsättning på över 2 miljoner dollar förra året. Åh vänta, nämnde jag att han var 13 år när han grundade Cirtex? Inte dåligt. Carl har fungerat som teknisk chef vid Progress Software och CTO på AppZero och är nu huvudingenjör på Amazon. Han är också en fotograf, musiker och balsalsdansare.

Kolla in vår intervju nedan.

Jack: Kan du förklara namnet M in.us först för våra läsare?

John: Minus handlar om enkelhet och minimalism och vi hittade namnet vara perfekt tillsammans med domännamnet som är ännu kortare med 5 bokstäver totalt min.us.

Redaktörsanteckning: Här är en video som förklarar tjänsten lite ...
">

Jack: Vilken, om någon, fildelningstjänst använde du personligen innan du började Min.us- projektet? Vad bugged du särskilt om dessa tjänster?

John: Jag har använt många om inte alla de populära som finns där eftersom delning av filer kan vara roligt eller bara en del av det dagliga arbetet. För att inte namnge några tjänster i synnerhet, men de största områdena jag såg för förbättring var i arbetsflödet och gränssnittet på många fildelningstjänster. Många är bara för komplicerade eller helt enkelt långsamma och opålitliga.

Jack: Om du var tvungen att övertyga någon att byta från imgur eller twitpic eller någon av de andra de facto bilddelningstjänsterna och använda Min.us istället, vad skulle du berätta för dem?

John: Minus handlar om enkelhet och flexibilitet också, du måste försöka det och du kommer att bli kär i den. Du kan också dela filer på toppen av bilder, och inte bara är gallerierna interaktiva för musik, videor, textdokument, pdf-filer, Minus är också en plattform med skrivbord, mobil och webbläsarprogram med mycket mer godis att komma.

Jack: Vid är vi stora fans av Dropbox och SugarSync, främst för skrivbordssynkronisering, men de har också fildelningsfunktioner. Vad erbjuder Min.us till personer som redan använder dessa produkter?

John: Vi planerar att tillåta större filuppladdning och delning. Om en användare vill dela ska de definitivt byta till Minus, men om de letar efter säkerhetskopiering / synkronisering av filer är vi inte den bästa kandidaten för nu, men det kan också förändras i framtiden.

Jack: Grattis på att vinna Babson Student Business of the Year Award! Jag märkte att deras kriterier betonade "initiativ, karaktär, originalitet, uthållighet och framgång, med tonvikt på inlärningserfarenheten." Var det stötar på vägen för M in.us ? Hur har du övervunnit dem?

John: Tack så mycket, det var en ära att få priset för Minus men vi har definitivt en lång väg att gå. Det har varit många stötar på vägen sedan vi lanserade och precis som alla startar. Ett av de tuffaste problemen handlar definitivt om snabb tillväxt, skalbarhet och stabilitet när det gäller operationer och backend. Det är också väldigt svårt att ta reda på exakt vilka funktioner och förbättringar våra användare letar efter, och naturligtvis prioritera dem och implementera dem med de begränsade resurser som vi har tillgång till. Men vi älskar vad vi gör och alla dessa stötar gör resan mer värdefull och meningsfull.

Jack: Så här är saken: Vi tror att vi kan falla för M in.us. Men vi känner oss lite sårbara efter att vi lagt alla våra förhoppningar och drömmar in i vårt tidigare förhållande med drop.io , bara för att det har svept det bort av Facebook. Hur kan vi vara säkra på att M in.us inte kommer att bryta våra hjärtan?

John: Minus är här för att stanna :)

Jack: Ser du själv att integrera med Yahoo eller någon annan tjänst som liknar hur drop.io gjorde? Vad sägs om ett Outlook-plugin för enkelt att dela / samarbeta / skicka bifogade filer?

John: Det är definitivt en möjlig. Vi har ett öppet API på http://min.us/pages/api och vi är alltid öppna för förslag.

Jack: Du nämner i dina vanliga frågor att du har några idéer som percolating re: tjäna pengar på tjänsten. Generellt sett vad gör kortlistan hittills? Pro konton? Reklam?

John: Vi har få soliga idéer men inte mycket vi kan dela just nu. Vårt fokus är just nu att göra Minus mer användarvänlig.

Jack: Kommer någon form av fri version av M in.us alltid att finnas?

John: Ja

Jack: Kan annonsering ske på ett minimalistiskt sätt? En del av mig känner att även en textannons skulle vara oförenlig med vad som gör M in.us så övertygande just nu (det vill säga dess absoluta brist på krusiduller och rodnad).

John: Det är en bra fråga. Om vi ​​genomför annonser, är det definitivt det nummer ett problem vi måste lösa vid visning av annonser på ett minimalt och icke-påträngande sätt för användarna.

Jack: Våra läsare är besatta av integritet och säkerhet. Därför gräver vi verkligen stöd för anonym uppladdning och det faktum att e-postadresser är frivilliga för registrerade användare. Men är M in.us säker nog för att ladda upp riktigt känsliga dokument (t.ex. finansiella data, proprietär företagsinformation, manuskriptet för min amatör roman roman)?

John: Det här är något vi kommer att fortsätta att förbättra med tiden, till exempel att införa lösenordsskyddade gallerier istället för att låta någon med länken öppna galleriet. För extremt känsliga dokument kan du alltid dela på Minus och sedan kort efter att du raderat det efter att det har delats om det är oroat.

Jack: Var ser du M in.us om 12 månader? Fem år?

John: Det är en tuff fråga, men en sak är säker, vi fortsätter att förbättra Minus i alla aspekter baserat på vår användarfeedback, och hålla fast vid vår filosofi om allmän och enkel delning.

Jack: Vad är ett coolt sätt att använda min.us som en nybörjare kanske inte tänker på?

John: Det finns många intressanta användarfall med Minus. För nybörjare är det alltid roligt och magiskt att dra och släppa filer på http://min.us hemsida och direkt kunna redigera och ändra galleriet medan det fortfarande laddas upp och sedan dela den korta länken till vänner, det ger definitivt wow-faktorn . Dessutom kan nya användare även testa våra verktyg på http://min.us/pages/tools-området.

Redaktörens anmärkning:
John, på uppdrag av hela det -samhället, tack för att du tog dig tid och för att ge oss en djupare syn på din snygga nya tjänst Min.us. Vårt team här på kommer säkert att hålla ett öga på ditt företag, eftersom dess popularitet och funktioner fortsätter att växa!

Tack igen!

[ Prova Min.us idag-det är gratis och fullständigt kompatibelt med Chrome, Firefox och Safari ]