Gör Windows 8 Visa Radera Bekräftelsemeddelandet

I Windows 7 och tidigare versioner av Windows, när du tar bort en fil eller genväg, får du en bekräftelse dialogruta först. Kraftanvändare är inte så förtjusta i detta och inaktiverar meddelandet Radera bekräftelsemeddelandet. När allt kommer omkring flyttar du bara en fil till papperskorgen och tar inte bort det för alltid - så varför frågar du?

Aktivera Display Delete Confirmation Dialog i Windows 8

Nu i Windows 8 finns det inte längre en bekräftelsesdialog som standard. Medan det här gör oss kraftiga användare glada, inte alla är. Vissa användare vill att ett bekräftelsemeddelande visas innan du lägger till ett objekt i papperskorgen.

För att aktivera meddelandet, högerklicka på papperskorgen och välj Egenskaper.

Skärmen Egenskaper för papperskorgen öppnas. Markera "Display Delete Confirmation Dialog" och klicka på OK. Om du är väldigt vågad kanske du vill kolla alternativet för att kringgå papperskorgen helt, men jag rekommenderar inte det, du vet aldrig när du oavsiktligt kan ta bort något viktigt.

Nu när du försöker radera en fil, genväg eller andra objekt visas bekräftelsemeddelandet.

Om du vill tömma papperskorgen visas ett verifieringsmeddelande fortfarande i alla versioner av Windows.

I Windows 8 kan du minska storleken på papperskorgen, precis som i Windows 7. Och, om du vill ha lättare åtkomst till det, kan du peka papperskorgen till Windows 8 Verktygsfält - precis som du kan i Windows 7.