Facebook Planering Snapchat-konkurrent, en ny app för sexting?

Facebook planerar att bygga en app som skulle konkurrera direkt med Snapchat, en app som används mest för vad internet- och mobilanvändare kallar "sexting".

Enligt AllThingsD, citerar källor som är bekanta med saken, planerar Facebook sin egen app som liknar Snapchat.

Varför är Snapchat en Sexting App?

Snapchat är en mobilapp för Android och iOS som tillåter användare att skicka bildmeddelanden som självförstörande efter några sekunder som avsändaren ställer in. Du kan till exempel skicka ett foto och mottagaren kan bara se den i tre sekunder, med max tid som är 10 sekunder.

Snapchat (bild ovan) är känt att användas för "sexting" - användare skickar varandra meddelanden som är, säger vi, privata i naturen. Genom att använda en sådan app kan användarna se till att provocerande bilder inte lagras på antingen avsändarens eller mottagarens enheter.

Mottagare av ditt foto kan ta en skärmbild av det, men du får en varning som de gjorde. Ändå, om du skickar en NSFW-bild, kommer de fortfarande få den. Och det finns också sätt att ta en skärmstång och kringgå varningen genom att jailbreaking din iPhone och installera Cydia Activator-appen.

Snapchat VD Evan Spiegel tror inte att hans app används för sexting. I en ny intervju med Business Insider riktade Spiegel den sextingskritiken:

Jag tror inte att vi är förvånade över den berättelsen bara för att det är en bra historia. Men situationen är 80 procent av snapsna tas under dagen och du kan inte ladda upp bilder från ditt galleri.

Facebook Snapchat-liknande App

Facebooks app kommer att göra samma sak. Om du håller ditt finger på en bildmeddelandestråd i Facebook-appen kan du bestämma hur länge meddelandet kan ses. Företaget kunde hitta sig under ännu mer allmän granskning när versionen av denna typ av app släpptes. Det verkar som om företaget kanske vill ompröva att starta den här typen av app, särskilt efter den senaste backlashen om dess Instagram-användarpolicy.

Men Facebook verkar ha insett att det finns en enorm växande marknad för något sådant. Och vara det största sociala nätverket i världen, det borde se lite framgång.

Med tanke på de saker jag ser att vissa människor lägger på sina offentliga murar i dessa dagar, liksom den växande marknaden för sådana tjänster, kan jag bara hålla med.

Vad tar du på Snapchat och så kallad sexting och om Facebook ska göra denna typ av ansökan? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta!