Microsoft slutar stödja gamla versioner av Internet Explorer

Sedan juli lanseringen av Windows 10 som innehåller en nästa generations webbläsare som heter Microsoft Edge, har jag varit en lojal Internet Explorer-användare. Så mycket som jag vill använda Edge, fortsätter jag att glida tillbaka till IE. Tjugo år av samma vana är svårt att bryta. Det är fortfarande en övergång, men jag tror att jag så småningom kommer att byta över när det känns rätt. För närvarande klämmer jag ut med IE 11, som inte har fått mycket kärlek genom Windows 10: s utveckling. Microsoft har förbundit sig att hålla det runt som ett kompatibilitetslager för företag som fortfarande sitter fast på webbapplikationer som använder äldre funktioner som ActiveX Controls och återstoden av IE 6-kodbas som inte kan övergå till de moderna webbstandarderna för HTML5.

Med januari 2016, mindre än en månad bort, måste användare som fortfarande använder gamla versioner av Internet Explorer, börja accelerera deras flytt till den senaste versionen för att behålla supporten. Microsoft hade gjort det så långt tillbaka som i augusti 2014 att det skulle sluta stöd för gamla versioner som fortfarande används aktivt. Den senaste versionen, IE 11, kommer inbyggd i Windows 8.1 och senare. PC: n som kör Windows 7 kan uppdateras till IE 11 som en manuell nedladdning eller genom Windows Update.

För datorer som kör 2012-utgåvan Windows 8.0, med stöd som också slutar i januari 2016, måste dessa PC-skivor antingen flytta till Windows 10 eller Windows 8.1 för att behålla supporten. Windows 8.0 kom förinstallerat med Internet Explorer 10, men ingen IE 11-nedladdning gjordes tillgänglig för den eller skjutas genom Windows Update.

Microsofts push för att få användarna till den senaste versionen är hänförd till behovet av att minska utvecklarens spänningar som måste stödja flera versioner och också ta bort mycket av huvudpedalen i samband med att upprätthålla support och patching äldre utgåvor. Även om företagets fokus är den nya Edge webbläsaren och Windows 10 kommer IE 11 att vara med oss ​​under en tid. Det beräknas att IE fortfarande används aktivt av mer än 300 miljoner av de mer än 1 miljard Windows-datorerna globalt.

Kontrollera versionen av Internet Explorer du kör

Starta Internet Explorer och gå till Verktyg > Om Internet Explorer.

Om det står version 11, är det bra att gå, om inte, fortsätt ladda ner den senaste versionen för din version av Windows här.

Om du kör Windows 8.0 och behöver använda IE 11 måste du uppgradera till Windows 8.1 eller uppgradera till Windows 10upgrade till Windows 10 för att behålla supporten.