Den nya Digg, har du Dugg det än?

En ny version av Digg finns i verken, och det medför betydande förändringar för Power Users och Publishers, men speciellt vanliga användare. Har du någonsin skickat en artikel till Digg och hade den endast linjär för att bli skickad av en Power User och nå framsidan eller bara några timmar senare? Digg Power Users har varit ett långsiktigt problem som Digg ofta kritiseras för.

The New Digg är ett försök att fokusera på vanliga användare och ge alla en rättvis chans att få innehållsfronten.

New Digg är för närvarande i Alpha Testing, men det finns en chans om du har ett äldre Digg-konto som du redan har tillgång till. Hur som helst kan du besöka new.digg.com och kolla upp det eller begära en inbjudan som för mig resulterade i en snabb inbjudnings e-post.

Strax från get-go introducerar den nya Digg deras största förändring. Din egen personliga " Mina nyheter ". De erbjuder en lista med förslag till personer att följa, men min enda fråga är att om du går med i Digg för att följa Wall Street Journal och Engadget, varför inte bara använda den lätta Google Läsare och följ deras RSS-flöde? Faktum är att den nya Digg känns som en kombination av Twitter, StumbleUpon och Google Reader med kanske även några Facebook-esq-funktioner som kastas i mixen.

I det andra steget uppmanar den nya Digg dig att hitta vänner som kan använda Digg eller någon av deras integrerade partners. Som du kanske har gissat, har de tunga hitterarna - Facebook, Twitter och Google - visat sig på festen och kommer in på alla Digg-åtgärder som de kan.

Klar för den största förändringen? Här är det; " Mina nyheter " - Jo det var det. Som standard när du loggar in på Digg ser du sidan "My News" i sin fulla ära. Den här nya delen av Digg är där du kan se alla de mest populära artiklarna som skickas till webbplatsen av bara personer du följer . Inga strömanvändare. Mina nyheter är där du får bestämma vilken DIGG-nyhet som intresserar dig. På ett sätt är det din personligt anpassade nyhetssektion. Denna anpassning är där Digg har blivit mycket som Twitter. Men istället för att skapa nyheter själv, är du nästan som en förläggare ??? Ja, det här är svårt att sätta på huvudet.

Självklart, om du vill se vad som är mest populärt på Digg som helhet, kan du fortfarande kolla in fliken Good ole ' Toppnyheter där den kommer att visa Digg-nyheter som du vet det nu.

Top News-avsnittet är mer eller mindre detsamma som det är nu men har ett renare utseende. Det visar nu vilka av dina vänner som har Dugg varje artikel. Gränssnittet är också annorlunda och det skjuts över till vänster istället för ovanför. Jag tycker att det här är en återspegling av de nya trendproducenterna som hämtades på - för att göra ingenting annat än Widescreen-bildskärmar. Men om du tycker att Mina nyheter liknade Twitter, kolla bara på dessa färger och layout. Påminner det dig om en viss bok av ansikten? Kanske är den nya designen vänlig nog för Facebook-användare att fler kommer att börja använda Digg. Personligen tycker jag att det fortfarande behöver mycket arbete.

En annan stor förändring är möjligheten att automatiskt skicka in innehåll som du äger direkt till Digg via RSS-flöde. Den här funktionen betyder webbplatser som NY Times, Telgraph.co.uk, CNN eller kan publicera innehållet till Digg utan att kräva att en användare ska skicka in den. Naturligtvis är den ledsna delen om detta att de flesta artiklarna du hittar på nätet redan skickas till Digg så att du bara kan tumma upp dem. Då, med den gamla Digg, var det ingen mening att skicka in om du inte var en Power User i första hand.

Inlämnade artiklar ser nästan ut som de alltid har, men det har rengjorts lite. För de flesta Digg-läsare är kommentarsystemet den största orsaken till att de fortsätter att komma tillbaka till Digg. Faktum är att det har varit så framgångsrikt att YouTube och många andra webbplatser har kopierat Digg genom att inkorporera en Thumbs Up eller Thumbs Down-funktion för kommentarer. Jag gillar särskilt att du kan sortera kommentarer med "Most Dugg" och justera kontoinställningar för att anpassa din kommentarupplevelse.

Under inställningsområdet finns det också några nya alternativ för utgivare att automatiskt DIGG nya artiklar de skickar från ett RSS-flöde, men hittills har vår erfarenhet av detta varit instabil. Jag förväntar mig att saker blir fasta eftersom de sparkar det här ur beta men totalt sett har du det. Den nya DIGG!

Det är ett djärvt och riskabelt drag av Digg. Men jag tycker att det är ett bra drag för dem att vara relevanta i kölvattnet av Google, Facebook och Twitter.

Om du vill prova ut det på http://new.digg.com och se om du har en inbjudan. Behöver du en inbjudan? Du kan begära en på samma plats!