Starbucks Plocka veckan Avbruten: RIP Free Apps

Tidigare förklarade vi Starbucks Pick of the Week en gratis apps-bonanza. Idag är jag här för att bekräfta att den kostnadsfria appen från Starbucks officiellt har upphört.

I åratal kan du gå till Starbucks och få en gratis iOS-app från App Store med din latte eller din hantverkare eller vad som helst. Det började med de små korten med inlösenkoder på baksidan för Applikationen Utvalda veckor av veckan. Sedan uppgraderade Starbucks sin app och gjorde bort med de små korten istället för att skicka dig gratis appar till din inkorg (vilket innebär att du inte ens måste gå till affären för att få dem.) Nu, från och med september 2016 är det allt Gjort.

Slutet på Starbucks Pick of the Week kom utan fanfare. Faktum är att jag hade problem med att få officiell bekräftelse att veckans val var död. Jag frågade en barista, och hon visste inte, men hon noterade att avtalet med Spotify förmodligen innebar slutet på affären med Apple och App Store. Jag mailade Starbucks kundsupport, och i början berättade de för mig att veckans hämtning inte hade upphört, men att de fria programmen "inte går ut så ofta som de brukade".

Jag frågade: "Egentligen?" Och sedan klargjorde en annan kundservice rep att "inte så ofta som de brukade" betyder aldrig. Veckans hämtning är officiellt klar.


Så, vad får du alla lojala Starbucks app wielders (andra än enstaka gratis drinkar och mat efter att du har hämtat tillräckligt med belöning stjärnor?) Det verkar som att den enda digitala perk som erbjuds är Spotify-grejerna.

Som jag nämnde i min tidigare skrivelse har Starbucks och Spotify samarbetat för att visa vilka låtar som spelas i affären och låter dig ta Starbuck-spellistan med dig. Du kan också påverka vilken musik Starbucks spelar i butiker genom att spara och favoriterar låtar som du gillar i Spotify.

Snyggt, antar jag, men inte så cool som gratisapps en gång i veckan. (Du vet, du kan verkligen påverka vilken musik du hör i Starbucks-butiker med en magisk enhet som heter hörlurar.)

Om du är så bummed som om slutet av Starbucks-veckans val kan du stämma in för iTunes Free App of the Week. Vi skriver upp recensioner av var och en, så om du prenumererar på vårt nyhetsbrev vet du när de bästa gratisapparna kommer ut.