Netflix vs Hulu Plus: Två stora spelbytare för streaming av TV-jättar

Den här veckan togs två stora meddelanden som kan förändra hur du streamar TV-program och filmer. Först var utsläppandet av uppdateringen av IOS 4.2.1, vilket medförde AirPlay främre och centrala bland de stora funktionerna för iPod Touch, iPhone och iPad. Initialt är AirPlay mest uppskattad för ägarna av Apple TV ( nu en knapp $ 99 ), som nu kan spela filmer, musik och bilder från sina handhållna enheter till sin TV - men det verkar verkligen som om vi står på en revolution i termer av streaming media ( det scooping ljud du hörde var Internet skovla en annan spade av smuts på Blockbuster grav ). Men igår kväll fick vi alla Netflix-användare ett mail som meddelade att våra månadsräntor gick upp.

Varför? Eftersom Netflix sätter båda fötterna i streaming-spelet, vilket innebär att alla av oss som fortfarande tittar på DVD-skivor kommer att behöva betala en $ 1 per DVD-månadspremie. Det vill säga om du var på planen $ 8.99 ( en skiva ut och obegränsad streaming ), går du till 9, 99 USD nästa månad. Om du var på $ 16, 99 planen ( tre skivor) hoppar din bill till $ 19.99. Samtidigt, om du vill gå full på digital "Instant Play", kan du betala så lite som $ 7, 99 per månad.

Vid första rodnad kan du se den här höjningen som en skatt på envisa ludditer, som hellre skulle titta på den dyrare ( till Netflix, det vill säga ) DVD-versionen av filmsekvenser och TV-serier. Men det är verkligen inte alls alls. Det beror på att Netflix Instant Play- bibliotek är ganska ofullständigt . Medan det har blivit väldigt väldigt under de senaste kvartalen med några nya partnerskap, är det bunden att växa ännu mer nu när Netflix anser sig vara "främst ett strömmande videobolag", för närvarande har jag funnit att Netflix direktspel för direktuppspelning är rife med gud fruktansvärda filmer ströks med några klassiska pärlor och en enstaka vanlig film som slog teatrar det året. För alla de 20 000 titlarna som Netflix Instant Play skryter med, är många av dem bara otillgängliga-1 och 2-stjärniga flikar som kan vara roliga att titta på med några sarkastiska vänner, men inget du verkligen kan investera i.

Beviljas, jag är, och kommer sannolikt att förbli, en hängiven Netflix-fan. De har några utmärkta serier på kranen, om än ingen av dem är särskilt aktuella. Jag fick komma på alla årstider av 30 Rock ( och det är kortlivad dramatisk motstycke "Studio 60 i Sunset Strip") och njöt av att granska varje episod av Futurama. Jag fick också kolla in några mindre kända titlar som jag kanske inte hade hittat tid till DVR, till exempel Louie, Saker med Demetri Martin och massor av andra fantastiska standup- och komediprogram.

Skärning av kabeln: Hulu Plus vs Netflix

Med det ovanstående sagt, ser jag inte Netflix som en livskraftig ersättare för kabel-TV.

För det kanske du vill titta på Hulu Plus.

Och även om Netflix släppte det bara strömmar i Kanada några månader tillbaka, är elefanten i rummet som alla pratar om helt klart Hulu Plus. Det är ingen slump att Netflix strömmande enda alternativ kom ut strax efter att Hulu Plus sjönk sin kurs till $ 7, 99. Nu med Netflix som erbjuder en strömmande enda tier är det i grund och botten en inbjudan för jämförelser mellan äpplen och äpplen.

Personligen har jag inte försökt Hulu Plus. Men från vad jag har upplevt på den fria versionen av Hulu har Netflix verkligen något att oroa sig för - och det här senaste draget visar att de är. Det beror på att Hulu har mer relevanta show, hands-down. Hulu är redan på plats för när hängivna tv-junkies saknar en episod av Glee, 30 Rock eller Modern Family. Men Hulu Plus serverar också en häpnadsväckande mängd verklighetstv-tv-program. Med Hulu Plus får du tillgång till varje avsnitt av den aktuella säsongen för ett dussin eller så mycket populära TV-program. Det är en stor sak - särskilt runt vattenkylaren. Om det var jag ( en Netflix kille ), en Hulu Plus-abonnent och en kabel-tv-tittare som stod och chattade om TV, skulle jag inte ens vara en del av konversationen. De skulle prata om den senaste episoden av Glee, medan jag skulle påminna om Firefly.

För närvarande har både Hulu Plus och Netflix ett anständigt erbjudande av stödda enheter, med Netflix knuffar bara Hulu Plus ut med sin Wii-app. Men jag ser att denna lucka stänger ganska snabbt, särskilt med AirPlay som hotar som en ny standard för streaming media.

I alla fall stämmer jag nog med Netflix, även om jag ser Hulu Plus som erbjuder några tydliga fördelar framför Netflix streaming-alternativet. Mina anledningar är personliga. Jag är mer av en film och dokumentärer ganska kille snarare än en TV-serie sorts kille, så det är viktigt för mig att ha det absolut stora urvalet av DVD-skivor, liksom Netflix fortfarande beundransvärda tillbaka katalog över äldre titlar som är tillgängliga för Instant Play. Men eftersom strömmande tv fortsätter att förskjuta kabeln och sända tv, ser Hulu Plus ut som det bättre alternativet för dem som vill ge Comcast eller FiOS startstationen.

Hulu Plus vs Netflix Jämförelse

Streaming Service Pris Reklamfilmer? Signatur Titlar Playstation 3 Xbox 360 Apple TV iPhone Wii

Netflix (obegränsad streaming)

$ 7.99 / månad Nej Feature filmer, 30 Rock, The Office, ogräs, Family Guy Ja Ja Ja Ja Ja

Hulu Plus

$ 7.99 / månad Ja Glee, modern familj, största förlorare, desperata hemmafruar Ja Ja Nej Ja Nej

Bottom line: Netflix vinner på baksidan av katalogområdet. Men för omedelbarhet, gå med Hulu Plus.