Amazon lanserar Pandora-liknande Radio App för iOS

Amazon den här veckan lanserade en uppdaterad musikapp för Prime-medlemmar. Det ger nu ad-free radio-flöden baserat på artisterna och genren - ungefär som hur Pandora, Spotify eller iTunes Radio arbetar, känner av den enorma musikkatalogen.

Prime Music-funktionen har varit tillgänglig på webben för Mac och PC - även om den erfarenheten inte är exakt intuitiv. Men det låter dig lägga till Prime Stations samt Station Playlists i ditt musikbibliotek.

Då var förstås den första mobilenheten som hade denna funktion Amazons linje av brandtabletter och brandtelefonen - som förresten nu är ledig med ett tvåårigt kontrakt. Men det här är första gången det har varit tillgängligt för iPhone, iPad eller iPod touch.

Amazon Prime Music Stations

Den uppdaterade appen innehåller "Prime Stations", som ger användarna ett urval av ad-free musikstationer. En av fördelarna är att du kan hoppa igenom så många låtar som du vill utan avbrott - till skillnad från den fria versionen av Pandora.

Tanken liknar Pandora, där Amazons personliga rekommendationer förbättras baserat på musik och genre du lyssnar på över tiden.

En annan cool funktion av detta är att det använder röntgen för att visa sångtext och låter dig följa med dem enkelt genom att markera versen som sjunits i realtid.

Detta är bara en annan av många fördelar du får genom att vara en Amazon Prime-medlem som kostar dig $ 99 / år. Bli inte av med dina Spotify-, Rdio- eller Xbox Music Pass-prenumerationer än än. Musikbiblioteket för Amazon är betydligt mindre än de etablerade streamingtjänsterna.

Inget ord ännu, men jag skulle vilja se en version av det här för Android och Windows Phone i framtiden.

Ladda ner Amazon Music med Prime Music för iOS