Tungle.me Tour och recension: Smart Scheduling, No Sign-Ups

Som regel är jag emot att fråga vänner och kunder att prova ett nytt system, vare sig det gäller schemaläggning, projektledning eller fakturering. Det resulterar oftast i att de inte tar sig tid att räkna ut det och jag överger det några veckor senare och går tillbaka till vad som helst ineffektivt men bekant system vi båda arbetade med tidigare. Men jag ska erkänna, jag är slags troende när det gäller Tungle.me.

Tungle.me, som den liknande namngivna, men helt unaffiliated Join.me, vilken grooveDexter granskades tidigare, är en ny mjukvara som en tjänstwebben som tar en ledtråd som ingen vill installera din klient eller registrera ett konto även om Tjänsten är groovy och / eller fri ( båda är sanna för Tungle.me ). Och det är Tungle.ms största styrka. Det gör det möjligt för någon, jag menar någon, att njuta av fördelarna med smartare Web 2.0 ( säger vi fortfarande detta? ) schemaläggning utan att hysa dem för att anmäla sig eller ändra hur de normalt schemalägger möten. Jag ska visa dig hur det fungerar på en sekund, men först vill jag dra ut några av de grooviest funktionerna i Tungle.me:

  • Ingen registrering krävs. Jag kommer att upprepa det igen, för det är enligt min mening det nummer ett här. Men trots att inte be användare att skapa konton gör Tungle.me ett utmärkt jobb att hålla flikar på allas svar och tillgänglighet och skicka ut påminnelser och bekräftelser. Du får mjölken utan att köpa koen.
  • Spelar bra med praktiskt taget alla andra kalendertjänster . Det värsta jag hatar om nya tjänster är att importera / exportera från mitt tidigare system. Med Tungle.me finns det absolut inget behov av att göra det här. Den synkroniseras med Google kalendrar, Yahoo! Kalendrar, Lotus Notes, Outlook, Facebook-evenemang, iCal / Entourage, Windows Live, LotusLive, Plancast och Tripit. Det drar och postar möten från dina befintliga kalendrar utan att du behöver tänka på det.
  • Selektiv delning av kalenderinformation . Vill du att folk ska känna dig upptagen, men vill inte att de ska veta att du kommer till tånagelssvampdoktorn? Oroa dig inte, Tungle.me har tagit dig med dig - du kan visa så lite eller så mycket info med dina kontakter och allmänheten som du vill.
  • Lätta offentliga länkar . Jag snaggade precis Tungle.me/jackbusch, som är noggrann att lägga till mina e-post signaturer och minnesvärd nog att berätta någon i telefon. Med den här länken kan vem som helst se min tillgänglighet och planera ett möte.
  • En snygg mobilapp för iPhone och Blackberry . Jag är inte en affärsman, men jag antar att de flesta möten görs från kaffebutiker, hissar eller intilliggande urinaler. Tungle.me-appen för Blackberry, iPhone och Android ( kommer snart ) låter dig Tungle på språng lika enkelt som skrivbordsversionen.

Alla dessa kulminerar i Tungle.ms övergripande försäljningsargument - inte mer av detta tröttsamma fram och tillbaka, och försöker räkna ut gånger att träffas. Tungle.me gör för mötesdeltagare vilken e-post, text och telefonkod det inte kan sitta ihop, med båda sina planerare öppna och naglar ner en bra mötesperiod på första gången. Här är den officiella videon som förklarar hur det fungerar:

">

Tungle.me Registrering och kalendersynkronisering

Även om du inte behöver anmäla dig till Tungle.me för att svara på möten eller planera möten med befintliga Tungle.me-användare, behöver du ett Tungle.me-konto om du ska bli den som får bollen att rulla. Det är ingen biggie-det är gratis och registreringsprocessen är smärtfri och snabb. Du fyller i ditt namn och e-post, klickar på en länk i ett bekräftelsemail, väljer din allmänna webbadress, klämmer ut några fler personliga detaljer och startar sedan Tungling.

Om du vill kan du också använda ditt LinkedIn, Google, Yahoo !, Twitter, Gmail, Windows Live eller Facebook-konto för att logga in. Personligen tycker jag om att hålla saker åtskilda bara om en tjänst blir ond på mig eller jag besluta att sluta använda en tjänst av någon anledning ...

Hur som helst, det första steget jag rekommenderar efter att ha registrerat dig för Tungle.me synkroniserar dina befintliga kalendrar. För att göra detta, klicka på Kalendrar och kontakter och välj Synkronisering . Klicka på den stora gröna knappen som säger Lägg till ny kalender och kontakter synkroniseringskälla . Detta kommer att ge en dialogruta med alla de tjänster som Tungle.me kan synkronisera med. Klicka på den du vill synkronisera och du kommer att gå igenom den super enkla processen att synkronisera dina kalendrar med Tungle.me. Upprepa för varje tjänst.

Jag rekommenderar också att du väljer alternativet som läser Lägg till händelsen i min standard synkroniserade kalender . På så sätt går Tungle.me-evenemang automatiskt i dina externa kalendrar. Alternativt kan du få ett mail med mötesinbjudan ( .ics ) så att du kan välja och välja vilka händelser som ska sättas på din standardkalender.

Schemalägger ett Tungle.me möte

För att schemalägga ett möte i Tungle.me, klicka på fliken Kalender till höger och gå sedan till den stora gröna schemat en mötes knapp. Eller du kan börja med tiden genom att klicka på din kalender och måla den föreslagna mötetiden ( mer om detta senare ).

Schemat en mötesdetalj är en fyrastegsguiden, med början med de vanliga detaljerna: ämne, mötesperiod och en valfri plats och ett meddelande. I steg två kommer du bjuda in människor. Gör så genom att skriva in deras e-postadresser och trycka på Enter . Om du har synkroniserat dina kontakter från Gmail eller Outlook kommer Tungle.me att dra upp förslag när du skriver. Du får också se förslag till andra användare av Tungle.me.

Du föreslår tider genom att "måla" på din kalender under lediga tider. Ju fler gånger du lägger till, desto fler valmöjligheter måste du välja mellan, vilket betyder att du får bättre chanser att du når en ömsesidigt trevlig tid.

I det sista steget väljer du hur du vill skicka ut din inbjudan. Standardalternativet är det bästa, eftersom det skickar ut personliga länkar till var och en av mottagarens e-postmeddelanden. Det andra alternativet är att få en förkortad URL som är specifik för händelsen, något som http://tgl.me/r/8TMMh. Gör ditt val och klicka på Skapa inbjudan för att schemalägga ditt möte.

Så här ser e-postmeddelandet ut så här:

Länken de får är en personlig, unik länk som tar dem till den specifika händelsen. Eventuella svar, kommentarer eller tider de gör kommer automatiskt att vara knutna till dem, utan att fråga dem att logga in eller ge någon annan identifierande information.

Om du valde att inte skicka ett e-postmeddelande och istället gick till den delbara URL-en för kopiering och klistring, kommer din länk att vara unik för händelsen, men deltagarna måste identifiera sig innan de gör svar. Den http://tgl.me/r/8TMMh som jag nämnde tidigare går till en skärm som ser ut så här, där användarna väljer sitt namn från en rullgardinsmeny:

Fortfarande väldigt enkelt, men inte exakt idiotsäker, jag kan förutse att vissa människor av misstag svarar som någon annan. I båda fallen leder båda vägarna till den här skärmen:

Här kan deltagare se de andra deltagarna samt hur de svarade. Men viktigast av allt kan de måla sina tillgängliga tider utöver de tider du föreslog. De kan också se vilka tider som är bra för de andra som har svarat hittills. När de är klara, klickar de på lila knappen längst ner som säger Skicka min tillgänglighet . Om det inte finns några tillfällen kan de klicka på något obskärligt, jag kommer inte att delta i det här mötet eller Inga lämpliga tidsförbindelser gömmer sig precis under knappen.

Som arrangör får du e-postmeddelanden när inbjudna svarar. Du kan även popa in i din kalender när som helst för att se aktiviteten och eventuella kommentarer. Förhoppningsvis kommer dina deltagare inte att skämma bort dig så mycket som mina fiktiva deltagare misshandlar mig ...

När så många människor har svarat som du bryr dig om kan du boka mötet genom att plotta det på kalendern. Tiderna där alla är tillgängliga kommer att skuggas i grönt.

Efter att ha bokat mötet kommer alla att få ett bekräftelsemail. Du kan ladda ner .ics-inbjudan från bekräftelsen. Om deltagarna vill granska mötesinformationen kan de alltid komma tillbaka med länken i e-postmeddelandet.

Användare av Tungle.me kommer också att få händelsen att synkroniseras automatiskt till deras kalendrar om de har valt att göra det till exempel i deras Google Kalender.

Och om du synkroniserar dina standardkalendrar med din mobila enhet är du gjord i skuggan:

Dela din Tungle.me kalender

Skönheten i Tungle.me är att det är en tvåvägsgata - du kan använda den för att föreslå möten, eller du kan använda den för att tillåta andra att föreslå möten med dig, vilket är bra när du handskas med irriterande IT-leverantörer som försöker visa dig deras produkt…

Det mest logiska sättet att göra detta är att klistra in din Tungle.me URL i din e-post signatur. Jag har gjort det här:

När de klickar på den här länken kommer de att tas till din allmänna kalender i Tungle.me. Här kan de se så lite eller så mycket information om ditt schema som du vill dela. Om du vill att alla ska bli imponerade av alla dina möten med rockstjärnor och astronauter, är du välkommen att avslöja det. Om du inte vill att folk ska veta att du är bokad eftersom din DMing hela dagen i kortaffären, så kan du bara visa att din antingen tillgänglig eller otillgänglig. Hur som helst kan vem som helst klicka på Schedule a Meeting- knappen för att starta mötesguiden. Processen utvecklas mycket som det gör när du sätter upp ett möte. Personer i din offentliga kalender kan föreslå tider, välja deltagare och sedan skicka en mötesinbjudan via din Tungle.me. Och igen, de behöver inte anmäla sig för att använda Tungle.me så här. Allt de behöver göra är att bekräfta sin e-postadress och inbjudan kommer att skickas. (Det här är bra, annars skulle du få inbjudningar från ViagraPrince629 att träffa dig om Neu Ph @ rmac3euticalz på KFC. )

Okej, så det är grunderna i webbläsarversionen. Förutom specifika möten med inbjudna deltagare kan du skapa offentliga händelser ( liknande Facebook-händelser ) och dela webbadressen och spåra deltagarna. Det finns många fler funktioner, som widgeten Tungle.me, som låter dig bädda in din kalender i ett sidofält på din blogg eller hemsida. Du kan också få tillgång till några mer avancerade delningsfunktioner med andra användare av Tungle.me och se en historia av svar och nya möten med Aktivitetsström, vilket är lika roligt som det låter. Tungle.me har också samarbetat med WebEx, Ciscos webbkonferenserade tjänst, men du behöver inte använda den. Den mest anmärkningsvärda extra av allt är Tungle.me Mobile App . Jag ska visa dig det nedan.

Tungle.me Mobile App Tour

Jag gillar mobilappen i Tungle.me. Det har en fin look och känsla, och det har ett bra gränssnitt som ger mening för iPhone. För det mesta tycker jag att mobilappar bara är besvärliga lösningar som utgör begränsningar för mobila webbläsare, men mobilappen i Tungle.me känns inte så. Om något är det ännu mer strömlinjeformat och intuitivt än den fullständiga webbläsarversionen för skrivbordet, särskilt i det sätt som det visar dig dina kontakter i Tungle.me. De dyker upp i en lista, där du kan dra upp sitt schema och ordna möten med dem. När du är djupare i appen visas de längst ner, för snabb flikblockning av kalendrar.

Jag kan se detta som mycket användbart i ett litet företag med flera partners, eller bland en grupp kreativa eller konsulter som arbetar tillsammans med ett stort projekt. Jag ser detta som den bästa tillämpningen av Tungle.me mobil, trots den mycket snygga uppgiftsorienterade listan ger den dig. Medan handy som en personlig kalender, med tanke på att Tungle.me synkroniseras automatiskt med dina andra mobila kalendrar föredrar jag personligen att hålla fast vid dem.

Schemaläggningsgränssnittet skickar medvetet målningsmetoden för en uppsättning kryssrutor med tider och ett diagram som visar hur varje persons tillgänglighet är uppenbar.

De andra mobila vänliga funktionerna inkluderar Tungle Suggest, som du kan aktivera genom att peka på trollstaven eller skaka på iPhone. Detta kommer att hänga upp några gånger som du har gemensamt med mottagarna ( uppenbarligen fungerar endast bland användare i Tungle.me ). Du kan också filtrera timmar baserat på förinställningar, till exempel arbetstid, lunch eller helger.

Slutsats

Sammantaget måste jag säga att jag verkligen gillar Tungle.me. Konceptet är inget nytt. Outlook-användare har kunnat dela tillgänglighet och schemalägga möten i flera år. Samma med Google Kalender-användare. Men skillnaden är i utförandet. Tungle.me har ett dött, enkelt, integrerat gränssnitt som låter någon komma åt din kalender och njuta av fördelarna med denna tjänst utan att behöva göra någon fina företagsintegration / federation etc ... Detta gäller även om de inte är registrerade användare.

Jag kan inte säga att jag förväntar mig att Tungle.me ska överta Facebook-händelser, Outlook eller Google Kalender som faktiskt sätt för människor att schemalägga händelser och möten, men eftersom Tungle.me fungerar så bra med alla de stora alternativen, det behöver inte verkligen fånga denna marknadsandel. En grupp av några elit Tunglar kan enkelt komma i en värld där alla andra använder Facebook-händelser eller LotusLive eftersom Tungle.me fungerar så bra bland alla dessa. I de flesta fall straffas tidiga adopterare av det faktum att ingen annan deltar än-men Tungle.me är annorlunda, förutom att det finns en hel del framträdande användare av Tungle.me redan. Det är som en bindande lösning mellan alla olika metoder för att planera möten tillsammans. Och det är därför jag tror att Tungle.me inte bara kommer att överleva men trivs som fler människor lär sig om tjänsten och blir Tunglers!