Microsoft lanserar möjligen surfplattform i oktober

Efter igårens Apple-hårdvara-bonanza ser det ut som om Microsoft arbetar med några överraskningar för en eventuell oktoberhårdvara. Källor förutspår Microsoft förväntas starta sin första stationära dator, en allt-i-ett under varumärket Surface. För närvarande erbjuder Microsoft en rad mobila enheter, som inkluderar Lumia 950 och 950 XL-smartphones som körs

För närvarande erbjuder Microsoft en rad mobila enheter, som inkluderar Lumia 950 och 950 XL-smartphones som kör Windows 10 Mobile, Surface Pro 4-tablett och företagets första anteckningsbok, Surface Book.

Microsoft planerar att släppa ny yta på ett skrivbord

Den nya allt-i-ett-enheten (AIO) förväntas ha skärmstorlekar mellan 21 och 27 tum, som liknar Apples iMac-skrivbord. Enheten förväntas anta några av de whiz-bang-teknologier som finns i företagets affärsinriktade Surface Hub. Till skillnad från Surface Hub, som börjar runt nio grand, kommer AIO att bli mycket billigare. Potentiella köpare kan förvänta sig en mängd konfigurationer och möjligen den senaste CPU-tekniken från Intel. Företaget har inga nya ytproffs och ytböcker planerade i år, så Surface-skrivbordet kommer sannolikt att leda fans över tills dess. Källor säger att nästa revision av Windows 10, för närvarande kodnamn Redstone 2, utvecklas för att anpassa sig till framtida Surface Mobile Updates. Redstone 2 förväntas inte lansera till omkring april 2017.

Microsoft har inte uppdaterat sin bärbara enhet som heter Band på ett tag; Den senaste versionen, Band 2.0, släpptes i slutet av 2015. Så en uppdatering är länge senast, särskilt när Apple återvänder till sin bärbara linje, kallad Apple Watch Series 1 och 2. Att gå tillbaka till Surface-skrivbordet pekar ytterligare bevis på en potential skrivbord i patentansökningar från 2015. Samtidigt kunde Microsoft bara experimentera. Företaget hade ursprungligen för avsikt att starta sin lilla tablettanordning; men det hände aldrig efter företagets vd, Satya Nadella avbröt det. Surface chef, Panos Panay har erkänt att det finns en enhet, som han fortfarande använder.

Jag måste erkänna, det här är allt spännande, och jag ser verkligen fram emot vad Microsoft ger till den här kategorin. Detta kommer säkerligen att ytterligare skära förhållandet med OEM-partners. Microsofts förklaring av att den kom till maskinvara var att skapa referensapparater. som kan inspirera OEM-tillverkare att skapa unika lösningar som speglar det bästa av Windows.

Microsofts rörelse är också defensiv, med nästan alla större OEM-användare som antar en kombination av Android eller Chrome i sina produktlinjer, kände företaget sig tvunget att göra någonting. Hittills verkar det fungera, Surface är nu ett miljard dollar företag, med många partners, även några av Microsofts OEM-partners och konkurrenter som säljer enheten. Fram till oktober kommer vi bara att spekulera. Om Microsoft arbetar på en stationär enhet vad skulle du vilja se i det?