Så här skapar du en Windows 7-beräknad starthälsning

När jag var i klassskola, gjorde din dator prata dig en av de "coola" ungarna under datorlab-klassen. Med Windows 7 kan du få din dator att göra exakt det, och du kan göra det så att du hör det här meddelandet när du loggar in på din dator. Kolla in guiden nedan för mer information.

Steg 1

Öppna anteckningsblock .

Skriv följande i anteckningsblock:

Dim tala, tal
talar = " Din text här "
Ange tal = CreateObject ("sapi.spvoice")
tal.Speak talar

I den andra raden kan du placera vilken text som helst som du vill att robottsättaren ska säga. När jag testade detta ut gick jag för en klassisk linje.

Steg 2

När du är klar skriver du ditt meddelande KlickaArkiv- menyn och välj sedan Spara som ...

Steg 3

Bläddra till följande plats, det är här du behöver spara din fil.

% userprofile% \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Startmeny \ Program \ Starta

Filen måste rakas i formatet. VBS (Visual Basic Script). För att göra detta lägger du bara till .vbs till slutet av filnamnet. Du kan namnge filen vad du vill så länge den har .vbs i slutet.

Gjort!

Nu när du slår på datorn ska du höra robotens berättare. Tänk bara på det roliga på kontoret när du används som en prank på en intet ont anande medarbetare, det finns så många möjligheter!

Du kan också testa din fil när som helst genom att bara köra den. Till exempel, eftersom min kallas narrate.vbs, så skulle jag bara klicka på den för att höra den robotiska berättelsen som jag skrev in.