Microsoft planerar att sluta stöd för fristående versioner av Office senast 2020

Framtiden för Microsoft Office är prenumerationer. Det sammanfattar vad företaget bekräftade nyligen i ett blogginlägg som meddelade användarna om sina planer på att avveckla stöd för fristående versioner av Office aka perpetual licenses; som vill ansluta till sina Office 365-molntjänster. Det betyder att versioner som Office 2010, 2013 och 2016 inte längre kommer att få tillgång till O365-cloud-tjänster som Exchange Online, Sharepoint Online, OneDrive for Business eller Skype for Business i oktober 2020.

Företaget slutar inte utveckling av eviga versioner av sviten, men användarna måste flytta till de senaste versionerna för att få tillgång till alla Microsofts O365 Cloud-tjänster. Office 2016, som lanserades i september 2015, kommer till exempel att ha sitt vanliga stöd i slutet av 2020. Så om du inte övergår till ett Microsoft Office-prenumeration då kommer det inte längre att stödjas för att ansluta till Microsofts molntjänster.

Microsoft Winding Down Stöd för eviga versioner av Office

En av de viktigaste fördelarna med Office 365 kontra Office 2016 är den pågående leveransen av nya funktioner och funktionalitet. Office 2016 Professional Plus har ganska mycket stått stilla sedan det släpptes 2015 och mottog bara säkerhetsuppdateringar. Office 365 har däremot fått många förbättringar och funktioner som förbättrat samarbete, förbättringar av affärsintelligens i Excel och Motion Path i PowerPoint. För många användare är den fristående sviten fortfarande attraktiv, särskilt för organisationer som behöver kontroll över tillgången till funktioner i sviten. Här är vad Microsofts Ron Markezich hade att säga om förändringarna framöver.

När kunderna ansluter till Office 365 med en äldre version av Office, njuter de inte av allt som tjänsten har att erbjuda. IT-fördelarna - särskilt säkerhet - är korta. Och användarupplevelsen i apperna är begränsad till de funktioner som skickas vid en tidpunkt. För att säkerställa att kunderna får ut det mesta av deras Office 365-prenumeration uppdaterar vi systemkraven.

  • Office 365 ProPlus eller Office är vanligt i det vanliga stödet som krävs för att ansluta till Office 365-tjänster. Från och med den 13 oktober 2020 kommer Office 365 ProPlus eller Office att alltid ansluta till Office 365-tjänster. Office 365 ProPlus kommer att leverera den bästa upplevelsen, men för kunder som inte är redo att flytta till molnet senast 2020, kommer vi också att stödja anslutningar från Office som alltid är vanliga i det vanliga stödet.
  • Gäller endast Office 365 kommersiella tjänster. Den här uppdateringen ändrar inte våra systemkrav eller supportpolicy för Office-perpetual-klienter, Office-ständiga kunder som ansluter till lokala servrar eller andra konsumenttjänster.
  • Mer än tre års varsel. Vi tillhandahåller mer än tre års varsel för att ge IT-tid att planera och budgetera för denna förändring. Innan detta nya krav träder i kraft år 2020, kommer Office 2010, Office 2013 och Office 2016 ständiga kunder fortfarande att kunna ansluta till Office 365-tjänster. Källa

Användare kan läsa mer information om ändringarna på företagets Tech Community-webbplats. Microsoft slår långsamt bort användare till att flytta till Office 365, vilket faktiskt ger större värde på lång sikt genom att vara billigare framför, plus det uppdateras ständigt med nya funktioner och flexibla installationsalternativ. Tre år är rikligt uppsatt, särskilt för versioner som Office 2010, vilket skulle ha förväntats upphöra med att få stöd senast 2020.

Drömmen om Office som en tjänst går tillbaka så långt som Office 2003 när Microsoft ursprungligen hade planerat att erbjuda sin svit som abonnemang, men marknaden var inte redo. Office 365, som lanserades första gången 2011, har utvecklats under åren för att bli en konsekvent inkomstgenerator för mjukvaruföretaget. Resten av branschen har följt efter, varumärken som AutoDesk, Adobe och Intuit har också flyttat sina affärsmodeller till abonnemang.