Så här inaktiverar du klibbiga nycklar och filternycklar i Windows 7

Windows 7 Sticky Keys kan vara användbar för personer med felaktiga tangentbord, eller personer som inte gillar att trycka på mer än en nyckel i taget .. ??? För alla andra är Sticky Keys händer ner en av de största irritationerna som Microsoft någonsin har genomfört IMOP. Tillsammans med Sticky Keys kommer sin fula kusin, Filter Keys.

Som standard i Windows 7 är Sticky Keys och Filter Keys avstängda men de inbyggda tangentbordsgenvägarna för att aktivera dem är inte. Om du trycker på Shift 5 gånger i rad aktiveras popup- tangenten, och på samma sätt håller du ned Höger skift i 8 sekunder aktiverar filtertangenterna . Även om det är sällan (men det har hänt mycket nyligen med min nya anteckningsbok) är det irriterande när du av misstag slår ut snabbtangenterna. Så, låt oss bli av med dessa popup-fönster och irritationer för gott!

Så här stänger du av klibbiga knappar och filternycklar i Windows 7

1. Klicka på din Windows 7 Start Orb [ Snabbtangent: Win] och skriv Ease of Access Center. Den ska visas i sökresultaten. Klicka bara på den för att öppna.

Du kan också komma åt det från kontrollpanelen . En gång i kontrollpanelen ändra din syn på ikoner och klicka sedan på Ease of Access Center . Var försiktig om dina högtalare är högt, börjar Windows-berättaren att prata i den här panelen.

2. Bläddra ner listan Ease of Access Center och klicka på Gör tangentbordet enklare att använda .

3. I den nya dialogrutan under Gör det lättare att skriva, klicka på Ställ in klibbiga knappar . Du kommer tillbaka till det här efter och gör inställningar för filternycklar.

4. I fönstret Klibbiga knappar avmarkerar du kryssrutan för Slå på klibbiga knappar när SHIFT trycks in fem gånger. Nästa Klicka på OK och gå in i dialogrutan Konfigurera filterknappar.

5. I dialogrutan Filtertangenter avmarkerar du kryssrutan Slå på filtreringstangenter när höger SHIFT trycks in i 8 sekunder. Klicka på OK för att fortsätta.

6. Växla Tangenter kan också vara irriterande om du använder ljud, Avmarkera rutan Slå på Växla tangenter genom att hålla ned NUM LOCK-tangenten i 5 sekunder . Klicka sedan på OK för att spara ändringar och avsluta.