Aw Snap, Senaste Outlook 2007 Update orsakar problem-Många återkallelser

Microsoft identifierade nyligen några kritiska brister i Outlook 2007-uppdateringen KB2412171 . Uppdateringen släpptes den 14 december och har sedan dess blivit oroväckande för Outlook-användare. Buggarna orsakar inte kritiska fel i applikationen så att du inte ens märker det men chansen är att om du har använt Outlook 2007 nyligen har du redan uppdateringen installerad. Det ser ut som Microsofts super tisdag uppdateringar denna månad var inte så super trots allt.

Enligt Microsofts officiella tjänstgöring i frågan är här några kända problem som den nya uppdateringen orsakar:

  1. Outlook misslyckas med att ansluta om Secure Password Authentication (SPA) är konfigurerat för ett konto och postservern inte stöder SPA. Detta är viktigt för Google Gmail-användare eftersom Gmail inte stöder SPA. Outlook-kunder som använder Gmail som har aktiverat SPA-alternativet kan inte ansluta till Gmail.
  2. Uppmärksamma prestandaproblem upplevs när du byter mellan mappar om du inte har ett Microsoft Exchange Server-konto konfigurerat i Outlook. Byte av mappar kan ta flera sekunder beroende på datorns prestanda. Problemet gäller bara när du använder ett IMAP-, POP3- eller Outlook Live Connector-konto, till exempel Windows Live Hotmail, och har inte ett Exchange Server-konto konfigurerat i samma Outlook-profil. För att avgöra om du använder ett Exchange Server-konto, se hjälpartikelen Vad är ett Exchange-konto?
  3. AutoArchive kan inte konfigureras för IMAP, POP3 eller Outlook Live Connector-konton om det inte finns något Exchange Server-konto konfigurerat i samma Outlook-profil. Om du tidigare konfigurerat AutoArchive arkiveras inga ytterligare objekt.

Om du har installerat den här uppdateringen, är deras råd att avinstallera det omedelbart.

Så här tar du bort uppdatering KB2412171

På Windows 7 eller Windows Vista

  1. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen .
  2. Klicka på Program och klicka sedan på Visa installerade uppdateringar under Program och funktioner .
  3. Klicka på posten för KB2412171 och klicka sedan på Avinstallera

På Windows XP

  1. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen .
  2. Klicka på Lägg till eller ta bort program och kontrollera att kryssrutan Visa uppdateringar är markerad.
  3. Klicka på posten för KB2412171 och klicka sedan på Ta bort .