Microsoft ger bort 100 kvalitetsalbum gratis

Microsoft ger bort 100 album i ungefär de närmaste 30 dagarna och du behöver inte vara en Xbox Music-abonnent för att ladda ner dem. Du kommer dock att vilja ha appen Music Deals på Windows 8 eller Windows Phone som använder Xbox Music-appen för att få dina gratis nedladdningar.

Den här kampanjen har flera genrer av musik och albumet du laddar ner är MP3-filer av hög kvalitet. Medan det använder Xbox Music för att ladda ner dessa gratis album, behöver du inte använda Xbox Music för att spela dem eller vara abonnent på Xbox Music Pass.

Affären innehåller även 50 digitala boxsatser för $ 1, 99 per pop. Och enligt Microsoft-meddelandet säljer lådorna vanligen mellan $ 15 och $ 100. Du kommer att vilja agera snabbt på boxen, eftersom det här är bara fem dagar kvar på affären.

Och det här är inte galna album som du förväntar dig att se för $ 0, 99 i en behållare vid en lastbilstopp. Jag är en rock och metal kille och för de fria albumen hittade jag lite kvalitet från ZZ Top, Pink Floyd, Led Zeppelin och mycket mer. Boxen har också ett bra kvalitetsval.

Microsoft Music Deals för Windows och Windows Phone

Först hämta programmet Music Deals för ett eller båda av följande:

  • Musik erbjudanden för Windows Phone
  • Musik erbjudanden för Windows 8 eller 10

När du har installerat appen, starta den och hitta ett album du vill ha och klicka på det.

Klicka sedan på knappen Hämta det gratis.

Därefter kommer ett meddelande att fråga om du vill att musikavtalen ska öppna musik - klicka på Ja.

Xbox Music-appen öppnas, och därifrån klickar du på länken "Hämta det gratis" bredvid albumet.

Första gången jag ville ladda ner ett Led Zeppelin-album och såg meddelandet som visas nedan: "Detta album är endast tillgängligt för köp på upphovsrättshavarens begäran." Det fick mig att tro att jag behövde vara en Xbox Music-abonnent, Jag var helt fel. Så, om du ser det meddelandet, oroa dig inte, du kommer fortfarande få albumet gratis.

Klicka på länken Få det gratis och fortsätt genom processen ...

Du kommer att bli ombedd att logga in med ditt Microsoft-konto.

Då kommer det album du valt att hämtas.

Du hittar dina nedladdade album i din musikmapp Xbox Music> Inköp enligt nedan i mitt Windows 8.1-system.

Observera igen att var och en av dessa album är högkvalitativa 320kbps MP3-filer och när de laddas ned kan du göra vad du vill ha med dem. Sätt dem på vilken enhet som helst du vill vara Android eller iOS, håll dem på en extern enhet, en nätverksplats ... var som helst. Dessa är gratis utan DRM-skydd.

Till exempel, här lade jag till dem till Spotify genom att ha det skanna min musikmapp som är en extern enhet - kom ihåg att när du har laddat ner musiken är det ditt att göra med vad du vill.

Från vad jag kan berätta är denna kampanj endast tillgänglig i USA, men om du bor i ett annat land och ser affären, lämna definitivt en kommentar och meddela oss.

Självfallet är det här en kampanj för att få användare att börja använda Xbox Music och eventuellt bli Music Pass-abonnenter. Jag brukade vara en, men jag bytte till Spotify eftersom musikens strömkvalitet är mycket högre. jag

Om du blir en Music Pass-abonnent, kommer albumen du hämtar från den här affären att inkluderas i ditt bibliotek.

Vad tar du med? Vad tycker du om de fria albumvalen och $ 1, 99 boxset?