Så här fixar du vad Google inte klarar av med Nest-termostaten

Jag var en tidig adopterare av Nest-termostaten. Först var det coolt, men nu har irritationer stigit upp. Andra företags enheter har stött på Nests funktioner. Jag hoppades att Googles skulle fixa problemen, men de har inte det. Lyckligtvis har tredje part fyllt i några av luckorna i Nests funktionalitet.

Vad är fel med mitt hus?

En "dum" termostat gör att du ställer in temperaturen manuellt. När du ställt in temperaturen, stannar din plats vid den temperaturen. Det vet inte att stänga av när du är på jobbet eller att det kommer att bli hetare än normalt utanför. En programmerbar eller "smart" termostat låter dig berätta vilken tid för att stänga av och på. Det är praktiskt om du har ett normalt schema. Nestet ska vara smart.

Problem # 1: Internetanslutning

Du kan ställa in Nestens temperatur från en webbplats eller en app. Det vet också vad temperaturen är ute så att den kommer att justera starttiden baserat på det. Om du vill ha det 72 grader hemma, vet du att du startar luftkonditioneringen tidigare på en varmare dag. Om din trådlösa router eller Internet-anslutning blinkar är alla dessa funktioner värdelösa. Nest-tjänsten varnar dig inte om den har gått offline. Trådlösa nätverk är fläckiga, och vi behöver alla omstarta våra routrar ibland. Appen och termostaten låter dig veta att din termostat är offline om du kontrollerar manuellt, men Nest proaktivt inte varnar dig med ett e-postmeddelande eller en mobil meddelande om det upptäcker att termostaten inte har registrerats på servern om ett tag.

Problem # 2: Motion Sensing

Den nya Nest Cam integreras snyggt med Nest Protect-rökdetektorn om det känner av ett problem i hemmet, såsom brand- eller CO-varning. Det är bra, men det finns ingen integration med Nest-termostaten. Med det här skrivet är det enda sättet att låta ditt Nest veta att du är hemma och aktiv att gå förbi den. För vissa hem som inte är något problem, om termostaten är på en plats passerar du ofta.

Manuella termostater var fula, så vi sätter dem ur vägen i många hem. I mitt hem ligger det i hörnet av vardagsrummet - någonstans är vi sällan. Vi måste gå över till hörnet av rummet när vi kommer hem innan vi till och med hälsar hunden för att säga "Vi är hemma, justera temperaturen." Jag har ett hemmakontor och Nest antar för ofta att jag inte är hemma när Jag var verkligen hemma - och undrade varför det var för varmt i huset. Det är som när man ser de rörelsestyrda lamporna i ett badrum och plötsligt går det ut innan du är klar. Besvärlig.

Jag hoppades att Nest Cam skulle vara smart nog att prata med Nest Thermostat för att säga "Hej, någons hem". Ingen sådan tur.

Problem # 3: Begränsade applikationer

Den mobila Nest-appen låter dig styra alla dina enheter från en central app eller webbsida. Det är perfekt för 2013. Visst är det ett förstavärldsproblem, men jag vill kontrollera mitt Nest från en menyrappsapp eller min låsskärm. De 3 eller 4 extra steg som jag behöver gå igenom för att få sovrummet svalare är inte acceptabelt idag.

Lösningarna

Junction varnar dig när ditt hem upptäcker ett problem

Junction har ett coolt sätt, förlåt pungen, att meddela dig om det finns ett problem i ditt hem. Nest-appen gör något av det här, men appar är inte alltid det mest pålitliga när du informerar dig om problem. En fläckig uppdatering eller omstart kan tvinga dig att logga in igen.

Junction är en webbtjänst som skickar en text eller e-post när den upptäcker problem som att näsan går offline, en tröskel för varm eller kall temperatur uppnås eller en fuktighetströskel uppnåddes.

I den senaste versionen av Nest-appen innehåller de temperaturgränsen, men det är det. De inkluderar inte ett SMS eller e-postalternativ för anmälan. Det betyder att om någon sitter i huset, behöver de appen bli underrättad om det finns ett problem. Junction är bättre eftersom det är app-oberoende.

Geofencing-Användning av Plats istället för Motion

Istället för att bestämma om jag är hemma baserat på rörelse, använder andra IoT termostater geofencing. Geofencing använder din mobila enhetens plats för att avgöra om du är hemma. Det känns mer vettigt än Nests rörelsedetektering. Om jag är på mitt kontor vill jag ha det lugnt, och jag vill inte säga "Hej" till Nest hela tiden. Jag tror att hunden blev avundsjuk. Jag hälsade på Nest innan jag hälsade henne. Dessutom tillåter Geofencing att termostaten i förväg vet att jag kommer hem, slår på klimatanläggningen när jag kör hem och stänger av den när jag går.

För IOS har jag använt Skylark för att lägga till geofencing till Nest. Den har en gratis 7-dagars prov och då är det ett köp på $ 4, 99 i app. På Android testade jag kort @home för Nest, men det finns några fler appar på Google Play. Om du letar efter en mer DIY-lösning, prova några anpassade recept i IFTTT. Innan jag köpte Skylark hade jag ett recept som kopplade min automatiska bilsensor med mitt Nest.

Skrivbord och handledsappar i stället för webbapps

Jag är lat. Det är ju därför jag har en smart termostat! Om jag jobbar på mitt kontor vill jag inte vara störd att gå till en hemsida eller min telefon för att ändra temperaturen. Jag behöver minst störningar i mitt arbetsflöde. På Mac tillåter Klimat mig att ändra Nest-temperaturen eller Thessa får mig att göra det från Notifieringscentret. För PC-användare lägger Roost en Windows 8-app till din dator och Notifier for Nest lägger kontroller i PC: ns anmälningscenter. Tidigare nämnde Thessa har ett Apple Watch-gränssnitt och WrisTemp Pro för Nest kan du göra det från Android-klockor.

Nest gör det enkelt att skriva program från tredje part och IFTTT ger Nest magiska egenskaper. Jag tror att Google fortfarande saknade några möjligheter för att underlätta för genomsnittskonsumenten. Lyckligtvis kan du överbrygga dessa luckor med några nedladdningar.