Logitech upplyst vardagsrums tangentbord K830

Logitech lanserade nyligen sitt upplysta vardagsrums tangentbord K830 som riktar sig till dig som använder Windows Media Center, Plex eller XBMC från en dator och vill ta ditt tangentbordsarbete till soffan. Den tänds i mörkret medan du tittar på en film eller annan video och låter dig också styra Windows 7 eller 8, x om du har den ansluten till den stora skärmen.

Boxens innehåll:

  • Upplyst vardagsrums tangentbord
  • Unifying mottagare
  • USB-laddningskabel
  • USB-spänningsförlängare
  • Användardokumentation

För media har det olika funktionsknappar som låter dig styra uppspelningen, och den innehåller även en inbyggd pekplatta för att styra skrivbordet i Windows. Det är mycket lyhört och korrekt och du kan faktiskt få mycket arbete gjort om du använder HDTV som vardagsrum som en sekundär skärm. Det kommer till nytta när du också ger en presentation på kontoret. Det låter dig också styra olika aspekter på skärmen med sin inbyggda pekplatta.

Logitech K830 Touchpad

För att konfigurera K830 för att fungera med din dator som är ansluten till den stora skärmen, sätt bara in den medföljande USB-enhetliga mottagaren i en ledig port på datorn. Den enhetliga mottagaren tillåter trådlös tangentbordskontroll av din dator från upp till 33 meter bort. Detta tangentbord är tänkt att användas när du sparkar tillbaka på soffan, vilstol eller från sängen. Medan du kan använda den från ett skrivbord, är det inte en bekväm upplevelse på grund av storleken och oförmågan att sparka upp den i en vinkel som du kan med de flesta stationära tangentbord.

Det interna batteriet är uppladdningsbart och spetsas upp till 10 dagar mellan laddning. Naturligtvis skulle du behöva skriva två timmar om dagen under de tio dagarna med bakgrundsbelysningen innan det skulle behöva laddas. Jag är inte säker på hur mycket arbete och maskinskrivning de flesta skulle göra på natten från soffan, men huvudpunkten här är att det uppladdningsbara batteriet varar länge mellan laddningarna. För att ladda upp den, anslut den till datorn med mikro-USB-kabeln.


Jag har hittat tangentbordet för att vara lite litet för min smak, men det är inte som att du ska skriva långa avhandlingar med den. Det är perfekt för att skriva in dina inloggningsuppgifter till tjänster som Netflix eller Hulu Plus. Ingenting är mer irriterande än att jaga och peka dig igenom skärmtangentbord med fjärrkontroll för att skriva in ditt användarnamn och lösenord. Plus det är lätt på drygt ett pund.

Jag har använt det i ungefär tre veckor nu, och hitta pekplattan för att vara exakt och responsiv. Det är trevligt att ha tre volymkontrollknappar överst på pekplattan. Det är ett tangentbord i full storlek, men det verkar lite trångt för min smak, så det kan vara svårt att skriva på vätskan - för mig ändå. Som med så många saker är tangentbordskomfort ett subjektivt ämne.

En annan irritation av detta tangentbord är att strömbrytaren är på en plats som är lite svår att slå på eller av. Det är en strömbrytare av typen slider och jag tror att en tryckknapp man skulle vara bättre. Medan pekplattan är en fin touch sätts den till höger om bordet, och det kan också stänga av vänster. Det är också värt att nämna att det finns en vänster-knapp-knapp längst upp till vänster.

Om du har en dator i ditt vardagsrum som du använder som hemmabiosystem, skulle jag definitivt ge den här ett skott. Som jag sa är det bra för en multimedieuppsättningskompis i vardagsrummet. Men förvänta dig inte att få "allvarligt" arbete på din dator gjort med det.

Om du vill jämföra K830 med en tidigare Logitech-version, kolla in vår recension på Logitech K800.

Logitech K830 upplyst tangentbord säljer för 99, 99 USD. Men vid tidpunkten för detta skrivande kan du hämta det på Amazon för 79, 99 dollar - inte en dålig affär!

För att se K830 i åtgärd, kolla in följande kortreklamfil från Logitech:

">